Elevii brăileni au fost informaţi cu privire la traficul de minori pe internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila, prin compartimentele Analiza şi Prevenirea Criminalităţii şi Poliţia de Proximitate, în colaborare cu Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane- Centrul Regional Galaţi, a organizat o întâlnire cu un grup de elevi ai Grupului Şcolar "Gh. K. Constantinescu" din Brăila.

Scopul întâlnirii l-a constituit promovarea campaniei de prevenire a traficului de minori şi a exploatării copiilor, intitulată, sugestiv, "Foloseşte Internetul cu grijă. Traficul de minori are feţe ascunse!". Campania, derulată la nivel naţional, urmăreşte creşterea gradului de conştientizare a minorilor cu privire la riscurile aferente utilizării necorespunzătoare a mijloacelor tehnologice (internetul, telefonul mobil, aparate video şi foto etc).


Activităţile derulate la Grupul Şcolar „Gh. K. Constantinescu" au constat în discuţii interactive cu elevii, în cadrul cărora specialistul Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane Centrul Regional Galaţi a promovat imaginea campaniei, mesajul şi clipurile aferente acesteia şi a diseminat materiale informative elaborate pe parcursul campaniei.


De asemenea, specialistul ANITP, poliţiştii de prevenire şi de proximitate au prezentat elevilor informaţii referitoare la traficul de persoane, la modalităţile şi formele de manifestare, precum şi riscurile asociate acestui tip de infracţiune, în scopul informării acestora atât asupra necesităţii cunoaşterii şi adoptării unor comportamente dezirabile, pentru a nu deveni victime ale infractorilor, cât şi asupra importanţei adoptării măsurilor de siguranţă personale.


Pericolele de pe internet


În cadrul discuţiilor purtate, pornind de la realitatea că elevii sunt cei mai frecvenţi utilizatori ai internet-ului, accentul a fost pus pe riscul de a deveni victimă a traficului de persoane, inclusiv prin accesarea internet-ului şi, mai ales, a site-urilor de socializare, prin acceptarea şi dezvoltarea unor relaţii „de prietenie" şi, ulterior, a unor întâlniri cu persoane necunoscute, însă cunoscute prin internet.


La finalul întâlnirii, elevii care au participat activ la dezbateri au fost „premiaţi" cu materiale promoţionale, realizate în cadrul campaniei „Foloseşte Internetul cu grijă... Traficul de minori are feţe ascunse!".

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite