Elevii Liceului cu Program Sportiv, implicaţi într-un proiect de comunicare internaţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii de la LPS participă la proiect. FOTO: NICOLETA BUTNARU
Elevii de la LPS participă la proiect. FOTO: NICOLETA BUTNARU

La Liceul cu Program Sportiv Brăila se află în derulare parteneriatul multilateral Comenius cu titlul „The gates to our treasures unlocked". În cadrul acestui parteneriat s-a desfăşurat în perioada 10 - 14.10.2011 reuniunea de proiect în localitatea Svishtov, Bulgaria. Această întâlnire a avut ca temă Limbajul, Comunicarea internaţională.

La această reuniune au participat echipe din toate ţările partenere: 3 profesori şi 10 de elevi din Franţa, 4 profesori şi 8 elevi din Turcia, 4 profesori şi 10 elevi din Slovacia, 4 profesori şi 10 elevi din România, profesori şi elevi din Bulgaria.
Echipa din România a fost formată din 4 profesori: Canciu Liliana, coordonator proiect, prof. Mirică Oana-Viorela, prof. Bănică Veronica, prof. Petrescu Georgeta şi 10 elevi: Drăgoi Nicoleta, Bunghetu Cristina, Popescu Alexandru, Ion Adelin, Croitoru Nicu, Săvoiu Valentin, Matulea Gabriel, Mădulare Andra, Bratu Nicoleta şi Petre Mirela.

Elevii de la LPS participă la proiect. FOTO: LPS

Gazdele elevilor de la LPS au fost cadrele didactie şi liceenii de la Şcoala Nikolai Katranov din Svishtov, au propus activităţi atractive într-o atmosferă relaxată. Întâlnirea tuturor participanţilor a avut loc în data de 10 octombrie 2011 pe aeroportul Băneasa din Bucureşti, România. Seara, au avut loc discuţii între profesori, elevii au fost repartizaţi în familii.
În dimineaţa zilei de 11 octombrie 2011 echipele s-au întâlnit la şcoală, au vizitat sălile de clasă, cele două corpuri de clădire. Gazdele au format grupe de elevi din toate ţările partenere, care au participat ca cursurile de limba engleză ale colegilor bulgari. În sala de festivităţi s-a desfăşurat un spectacol cu dansuri şi cântece specifice Bulgariei, montaj folcloric prezentat de elevi ai şcolii gazdă.

Elevii de la LPS participă la proiect. FOTO: LPS

A doua zi (12.10.2011) echipele din proiect s-au prezentat în faţa celorlalţi prin scurte programe artistice.Echipajul nostru a susţinut un scurt moment dramatic din piesa Păcală şi Tândală. Au urmat din nou cursuri de limba engleză cu elevii bulgari, după care membrii din proiect s-au reunit în sala de festivităţi a şcolii şi au desfăşurat o activitate pe echipe interetnice.


Cea de-a treia zi, cea de 13 octombrie 2011, a avut ca obiectiv vizitarea localităţii Veliko Târnovo şi a ansamblului muzeal Arbănaşi. Cele două obiective turistice au oferit prilejul partenerilor Comenius să cunoască mai bine istoria locurilor, evoluţia firească a Bulgariei în plan politic şi cultural.
Vineri, 14 octombrie 2011, participanţii au plecat spre următoarea reuninune, cea de la Brăila, România. În urma experienţei din Bulgaria, echipele au rămas cu amintiri plăcute, mai ales că această reuniune a contribuit la o mai bună cunoaştere a ţărilor partenere, a sudat prietenii, atât între elevi cât şi între profesori. Foarte utile se dovedesc materialele realizate în cadrul acestei întâlniri, practici sau exerciţii ce pot fi folosite în procesul educativ.
Concluzia reuniunii din Bulgaria a fost că acest proiect este modul cel mai bun de a îmbina teoria cu practica - teoria în cadrul disciplinelor consacrate studierii limbilor străine se îmbină foarte bine cu aspectele practice legate de comunicare, interrelaţionare, prietenie.
Următoarea întâlnire din cadrul Proiectului Multilateral Comenius va avea loc în perioada 21-28 mai 2012 în Franţa, la o şcoală din Poitiers.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite