Elevii, premiaţi de poliţişti într-un concurs de măiestrie pe moped

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de la Serviciul Rutier Brăila au organizat a patra ediţie a concursului cu tematică rutieră, adresat unui grup ţintă bine definit- elevii liceelor şi grupurilor şcolare din municipiul şi judeţul Brăila, cu vârsta cuprinsă între 16 şi 18 ani-, actuali sau viitori conducători de mopede, urmărind pregătirea acestora şi promovarea respectării regulilor de circulaţie.

La concurs, care a constat într-o probă teoretică eliminatorie, implicând rezolvarea unui chestionar cu 20 de întrebari, cu tematica rutieră generală, având baremul de minim 15 răspunsuri corecte, au participat 25 de elevi, dintre care au reuşit să obţină punctajul necesar 10 elevi. Cei care au luat prima probă, au trecut la proba practică de conducere a unui moped într-un poligon organizat în faţa Sălii Polivalente.

La final, primul loc a fost ocupat de Nicolae Marius, elev al Liceului „Panait Istrati", din municipiu (şcolarizare completă gratuită pentru obţinerea permisului de conducere categoria "B"), pe locul al II-lea s-a clasat Spătaru Claudiu, de la Liceul „Panait Istrati", din municipiu (şcolarizare completă gratuită pentru obţinerea permisului de conducere categoria "A"), şi pe locul al III-lea, Huiu Noni, de la Liceul „Matei Basarab", din comuna Măxineni (curs gratuit de legislaţie rutieră pentru obţinerea permisului de conducere categoria "B"). De asemenea, pentru participare şi rezultate foarte bune, poliţiştii de la Serviciul Poliţiei Rutiere au mai acordat cinci menţiuni.

Menţiunile au fost primite de Muşat Cristian, Avram Alexandru şi Răcătej Iulian, toţi trei de la Liceul „Panait Istrati", din municipiu, Ilie Emilian şi Barbu Ştefăniţă, ambii de la Liceul „Matei Basarab", din comuna Măxineni, toate constând în eliberarea unui certificat de absolvire al cursului de conducător de moped. Deoarece toţi participanţii au fost încântaţi de ideea acestui concurs, anul trecut poliţiştii au promis că vor continua să-l organizeze şi s-au ţinut de promisiune.
Reamintim că această acţiune a fost gândită şi organizată după analiza accidentelor de circulaţie produse din vina conducătorilor de mopede, care a relevat faptul că, în multe cazuri, aceştia nu sunt absolvenţi ai cursului de legislaţie rutieră prevăzut de lege, aspect care se răsfrânge negativ asupra celorlalţi participanţi la trafic, starea de pericol creată de mopedişti fiind reală şi, de multe ori, ducând la comiterea unor accidente rutiere cu urmări grave.
Din experienţă, poliţiştii au stabilit că prevenirea se realizează şi prin stimularea cetăţenilor/elevilor de a se prezenta singuri la cursuri de legislaţie, la prelegerile ţinute de ei, la concursuri cu tematică rutieră etc., discuţiile în cadru organizat având rezultate concrete pozitive.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite