Brăila: Elevii brăileni au strâns aproape jumătate de milion de absenţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În liceele şi grupurile şcolare s-a absentat nemotivat de 330.180 de ori, iar în şcoli, de 101.753 de ori.  Liceenii brăileni chiulesc pe rupte, dar nici şcolarii nu se lasă mai prejos.

Reporterii noştri au numărat absenţele acumulate de aceştia, în anul şcolar 2008-2009, iar rezultatul este: 431.933.

Dacă tragem linie după ce s-a întâmplat în anul şcolar trecut, aflăm că elevii noştri n-au prea dat pe la ore.

O statistică a Inspectoratului Şcolar Judeţean arată că, în anul şcolar 2008-2009, elevii brăileni au făcut aproape jumătate de milion de absenţe nemotivate.

Mai exact, chiulangii au strâns împreună 431.933 de absenţe fără acoperire, dar campionii incontestabili sunt liceenii.

În liceele şi grupurile şcolare s-a absentat nemotivat de 330.180 de ori, iar în şcoli, de 101.753 de ori.

Cele mai multe absenţe au făcut elevii de la Grupurile Şcolare „Edmond Nicolau”- 90.156 şi „C. Brâncuşi”- 31.359, iar cele mai puţine s-au înregistrat la Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu”- 2.354 şi la Liceul Pedagogic „D. P. Perpessicius”- 8.270.

În ceea ce priveşte şcolile generale, 11.291 de absenţe s-au strâns la Şcoala nr. 22 şi 10.612 la Şcoala „Gh. Naum”. Cel mai bine au stat la capitolul absenţe, elevii Şcolilor Waldorf, 167, „Mihail Sadoveanu”, 635, şi „Aurel Vlaicu”, 870.

image

Poliţiştii şi jandarmii, pe urmele chiulangiilor

“Mai chiulesc şi eu câteodată de la o oră de mate ori de chimie pentru că  am alte treburi de făcut”, ne-a spus Alexandra E., elevă în clasa a IX-a, la un liceu din oraş. Colega acesteia, Cristina B., a ţinut să adauge: “nu e nevoie să stăm la toate orele de matematică, găsim formulele şi pe net”.

Pentru a stopa acest fenomen, poliţiştii şi jandarmii au pornit în căutarea chiulangiilor. “Zilnic, patrulele auto ale poliţiştilor monitorizează zonele în care sunt unităţi de învăţământ pentru prevenirea infracţiunilor. De asemenea, poliţiştii de proximitate verifică unităţile economice din apropierea şcolilor şi liceelor, iar elevii găsiţi pe stradă sunt îndrumaţi către cursuri”, ne-a declarat Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Poliţiei.

image

Sorin Neftode, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Brăila, ne-a explicat: “Jandarmii vor să crească gradul de siguranţă a elevilor şi să prevină săvârşirea faptelor antisociale, astfel că au misiuni de patrulare zilnic, în zona instituţiilor de învăţământ.”
 

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite