Brăila: Elevii brăileni au fost aplaudaţi în Franţa şi premiaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru elevi brăileni au fost aplaudaţi la scenă deschisă în Franţa, în cadrul unui concurs de talie internaţională.

Anastasia Zamfirache, elevă în clasa a II-a, Victor Prister, elev în clasa I, ambii la Liceul de Artă „Hariclea Darclee” şi Dafina Trufaş şi Ana Militaru, eleve ale Şcolii de Arte Populare „Vespasian Lungu” au impresionat juriul Concursului Internaţional de Pian “Simone Dalbert Fevrier”.

Competiţia, la care au participat peste 80 de elevi din toate colţurile lumii, s-a desfăşurat de curând, la sediul Conservatorului Naţional de Muzică, Teatru şi Dans “Pierre Cochreau”, din Nisa.

Copiii sunt pregătiţi de profesorii Mircea Petrescu şi Eduard Petrescu, care le-au fost alături şi în concurs.

image

 “O colegă din Râmnicu Vâlcea mi-a trimis invitaţia pentru a participa la acest concurs. Am făcut imediat o selecţie în şcoală şi ne-am pregătit temeinic pentru eveniment”, a punctat prof. Mircea Petrescu.

Un premiu I, doua III şi o menţiune

Profesorul Mircea Petrescu a punctat că pentru micuţii artişti ai Brăilei a fost primul concurs internaţional la care au participat.


Dafina Trufaş a obţinut Premiul I, Ana Militaru şi Victor Prister s-au clasat pe locul III iar Anastasia Zamfirache a obţinut menţiune.

image

Cu toate că Victor Prister studiază pianul doar de un an de zile, el a reuşit să obţină primul său premiu la o competiţie internaţională.

„Victor este un copil sensibil şi înzestrat cu mult talent. A avut o evoluţie extraordinară. Denotă o capacitate foarte mare faptul că într-un an a participat la un concurs internaţional şi a luat şi premiu”, ne-a spus profesorul lui Victor, Eduard Petrescu.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite