Ei sunt primii pelerini vindecaţi la Izvorul Tămăduirii !

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei patru pelerini cred în miracolul de la Biserica Greacă
Cei patru pelerini cred în miracolul de la Biserica Greacă

Patru brăileni evlavioşi stau o zi şi-o noapte în picioare, ca să ia agheazmă de la Biserica Greacă din centrul Brăilei. Pelerini la Izvorului Tămăduirii -  sărbătoare care transformă pentru o zi Brăila în centru al Ortodoxiei -, Iordana Niţă, Nicolae Ion, Sanda şi Dumitru Nădăşanu spun că nu simt foame sau oboseală.

Miercuri dimineaţă, cu două zile înainte de Izvorul Tămăduirii, curtea Bisericii Greceşti părea pustie. Doi-trei jandarmi se pregăteau să aşeze gardurile din fier, pentru puhoiul de pelerini care va invada zona.

La subsol, la 12 metri adâncime, pregătirile pentru eveniment abia începuseră. Acolo se află izvorul ieşit la iveală acum 150 de ani, când se săpa fundaţia sfântului lăcaş.

În curtea bisericii, patru pelerini discută despre Sfintele Paşti şi despre sărbătoarea din Săptămâna Luminată. Ei sunt cei care, patru ani la rând, au primit, primii, agheazmă de la izvorul binecuvântat, despre care se crede că face minuni.

„M-au lăsat durerile"

„De mai bine de 40 de ani vin aici, ca să iau agheazmă. Facem ceea ce făceau şi părinţii noştri, care veneau la Izvorul Tămăduirii, la Biserica Greacă. Agheazmă iau mii de oamenii, dar se face sănătos numai cel care are credinţă", ne-a spus Iordana Niţă, de 72 de ani.

Bătrâna ne-a povestit că, an de an, a întâlnit oameni din toate colţurile ţării, care i-au spus că agheazma de la Brăila are puteri miraculoase.

„Sâmbăta trecută, am vrut să fac cozonacii de Paşti. M-a lovit o durere de spate şi n-am mai putut să fac nimic. atunci, mi-am dat cu agheazmă rămasă de anul trecut, de la Izvorul Tămăduirii, am şi băut puţin, şi mi-a trecut durerea. Numai Dumnezeu putea face asta. Am vorbit cu o femeie din Galaţi care avea glaucom, nu vedea deloc şi care mi-a spus că acum s-a vindecat", a spus Iordana.

„Am stat câte 22- 24 de ore la rând, şi chiar mai mult, ca să luăm agheazmă. Anul trecut, ne-a plouat până la piele, dar nu am răcit şi nu am simţit niciun fel de oboseală. De patru ani, suntem primii la Izvor", ne-au spus soţii Sanda şi Dumitru Nădăşanu.

Nicolae Ion, cel de-al patrulea pelerin care crede în miracole, ne-a spus că vine la Biserica Greacă de peste 20 de ani şi că se simte încă tânăr, la 72 de ani, pentru că apa sfinţită îi dă putere.

20.000 de pelerini, la izvorul miraculos

„Vin tot mai mulţi oameni din toată ţara ca să ia agheazmă de la Biserica Greacă din Brăila. Am văzut credincioşi şi din Bulgaria şi Grecia, care stăteau la coadă", a adăugat Iordana Niţă.

De altfel, an de an, la Biserica Greacă vin peste 20.000 de oameni, ca să ia agheazmă de la fântâna de sub altar, care izvorăşte în prima vineri de după Paşti, în Săptămâna Luminată. Astfel, Brăila concurează cu Iaşiul şi Bucureştiul, unde se adună sute de mii de credincioşi, de Cuvioasa Parascheva şi Sfântul Dimitrie din Basarabi.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite