Brăila:S-a dat drept director la Colegiul Economic „Ion Ghica”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brăila:S-a dat drept director la Colegiul Economic „Ion Ghica”
Brăila:S-a dat drept director la Colegiul Economic „Ion Ghica”

Gheorghe Nicolae Coatu a găsit o carte de identitate, cu ajutorul căreia a vrut să înşface 57.000 de lei de la două bănci

Reţinut timp de 24 de ore, obligat apoi să nu părăsească localitatea, brăileanul Gheorghe Nicolae Coatu, de 55 de ani, a fost anchetat şi dat pe mâna instanţei de judecată, pentru tentativă de înşelăciune.

Absolvent de studii superioare, Coatu va fi judecat şi pentru însuşirea bunului găsit, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. El este acuzat că a vrut să fraudeze două bănci, folosind un act de identitate găsit.

“În cursul lunii iunie 2009, inculpatul a găsit cartea de identitate pierdută de Lazăr Ion, bun pe care şi l-a însuşit. Folosind datele de ideintitate ale acestuia, Coatu a întocmit două adeverinţe de venit, două exemplare ale unei fişe fiscale  şi o copie a unui carnet de muncă, toate înscrisurile conţinând menţiuni nereale”, precizează procurorul anchetator, Mircea Ciutac.

Actele falsificate stipulau în mod mincinos că inculpatul – care şi-a însuşit o nouă identitate – ar fi fost “Lazăr Ion”, nimeni altul decât directorul adjunct al Colegiului Economic “Ion Ghica”.

Cu ajutorul lor, pe data de 7 septembrie, Coatu a solicitat două împrumuturi (totalizând 57.000 de lei), la Banca Transilvania şi la Ţiriac Bank SA.

Din fericire, băncile au făcut verificări, apoi, pe 17 septembrie, au sesizat poliţia. 
 

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite