E oficial: O firmă din Galaţi va deszăpezi la iarnă Brăila!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autorităţile speră să nu se mai confrunte cu drumuri blocate la iarnă
Autorităţile speră să nu se mai confrunte cu drumuri blocate la iarnă

Licitaţia pentru activitatea de deszăpezire, la Brăila, s-a încheiat zilele trecute. Câştigătorul "întrecerii" este firma Tancrad din Galaţi, care a fost de fapt şi singurul ofertant. Firma va deszăpezi peste 600 de kilometri de drum judeţean. Deszăpezirea costă în acest an 3 milioane de lei, de două ori mai mult decât anul trecut.

Potrivit anunţului publicat pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice), licitaţia s-a deschis în data de 29 octombrie 2010. Societatea Tancrad din Galaţi a fost singurul ofertant şi a fost declarată câştigătoare.

A candidat singură

Motivul pentru care Tancrad a câştigat licitaţia a fost, după cum ne-a declarat Nicu Filote, secretar al Consiliului Judeţean Brăila, acela că "a îndeplinit criteriul dotării cu echipamente specifice pentru activitatea de deszăpezire".

Firma se va ocupa, în sezonul rece 2010 - 2011, de deszăpezirea reţelei de drumuri judeţene din Brăila, care totalizează 604 km.

Activităţile care urmează a fi prestate de contractant sunt: procurarea materialului antiderapant, transportul, depozitarea şi împrăştierea acestuia pe drumurile judeţene, curăţarea zăpezii cu utilaje specifice sau manual, acolo unde nu se poate acţiona mecanizat, dar şi asigurarea scurgerii apei prin realizarea de nişe în cordoanele de zăpadă.

Firma a depus o garanţie de participare de 20.000 lei şi a făcut dovada că nu înregistrează datorii la bugetul local.

3 milioane de lei

Perioada pentru care s-a semnat contractual este noiembrie 2010 - martie 2011. Suma pusă la bătaie de Consiliul Judeţean Brăila pentru activitatea de deszăpezire în acest sezon a fost de trei milioane de lei cu TVA, valoarea de început la care s-a ridicat licitaţia fiind de 2.421.269 lei.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite