EXCLUSIV: Se caută mamă pentru bebeluşul lăsat pe preş în faţa unui apartament din Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe fondul scandalului de la Giuleşti, la Brăila, o femeie şi-a abandonat nou-născutul. Curios, persoana care l-a abandonat a sunat la uşă şi apoi a fugit, iar femeia de serviciu care se afla la un etaj mai sus n-a văzut şi n-a auzit nimic. Micuţul „Mario", aşa cum scria pe prosopul în care era înfăşat, este perfect sănătos şi a fost internat la Pediatrie.Băieţelul născut la termen, găsit vineri dimineaţa pe preşul din fa

Ultima oră: persoana care a abandonat copilul a sunat la uşa lui Robitu, chiar dacă reporterilor de la Adevărul de Seară, "găsitorul" le-a spus că n-a auzit nimic. Cel care l-a găsit în faţa uşii sale, Valeriu Robitu, de 39 de ani, tată şi el al unui băieţel de patru anişori, povesteşte că în momentul în care a ieşit din casă era să calce pe bebeluş, fiindcă micuţul nu scotea niciun sunet: dormea liniştit.

image

„A fost o surpriză, când am vrut să plec. Nu în fiecare zi ieşi din casă şi găseşti un copil la uşă. Am anunţat imediat la 112 ", ne-a spus Valeriu Robitu, vădit deranjat că este întrebat din nou despre acest caz.

Exclusiv: Bebeluş de două zile abandonat pe preşul de la uşa unui brăilean/ Vezi aici cine l-a salvat pe băieţelul „Mario"

image

„Găsitorul", luat la întrebări şi de către judiciarişti, n-are nici cea mai vagă ideea cu privire la persoana care l-a abandonat pe micuţ în faţa uşii lui. Omul povesteşte în faţa jurnaliştilor de la Adevărul de Seară că, la şapte dimineaţa, pe când se pregătea să se ducă spre tarabele pe care le are în piaţă, n-a auzit niciun zgomot la uşă.Totuşi, la Poliţie, a ajuns informaţia potrivit căreia, la uşa lui Robitu a sunat cineva exact la acea oră.

Tată de ocazie pentru un bebeluş abandonat

image

Din culise: Robitu a ieşit, a văzut copilul, a ieşit în faţa blocului, n-a văzut pe nimeni şi s-a întors în casă, a luat copilul şi apoi a sunat la 112.

Salvarea a ajuns de îndată la faţa locului. Echipa formată din asistenta Aurora Mocanu şi ambulanţierul Cristian Cupliu i-a acordat nou-născutului primele îngrijiri şi l-a transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă unde a fost preluat imediat de cadrele medicale de la Secţia Pediatrie.

Născut în Maternitate

image

Potrivit medicului pediatru Mariana Păun, copilul are 3.900 g, are ombilicul necăzut şi a fost născut la termen în Maternitate.

„Este curat, foarte bine îngrijit şi a fost trecut deja pe alimentaţie artificială. Copilaşul era născut de cel puţin 48 de ore", a precizat dr. Mariana Păun.
„Este un copil foarte frumos şi sănătos, nu potem să înţelegem de ce l-ar abandona o mamă", ne-au spus asistentele de la Pediatrie.

Născut în altă parte?

Poliţia s-a sesizat şi a deschis o cercetare penală pentru identificarea mamei. A fost anunţată şi Protecţia Copilului.

image

„Luni dimineaţă, prin dispoziţia directorului general al DGASPC Brăila, se va stabili plasamentul în regim de urgenţă al copilului la un asistent maternal profesionist", ne-a precizat directorul general adjunct al DGASPC Brăila, Simona Cimpoae.

Mama riscă închisoarea

Pedeapsa pentru abandonarea unui copil este de la 1 la 3 ani (Art 314, CP). Dacă vine şi manifestă regerete, femeia are şanse să scape.

image

"S-a întocmit în acest caz un dosar de cercetare penală. Este căutată mama micuţului", ne-a declarat inspectorul Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Poliţiei Brăila.

La Spitalul de Obstetrică - Ginecologie Brăila nu se ştia nimic.

image

„După vizita medicală, nu s-a discutat nimic despre aşa ceva, despre vreo mămică plecată din spital. Posibil, să nu fi fost de la noi", a precizat purtătorul de cuvânt al Maternităţii Brăila, dr. Alexandru Baltă.

Cert este că după naşterea naturală, la Brăila, o mămică este ţinută în spital cel mult trei zile, iar după cezariană, maximum cinci zile.

image

Vecinii au aflat de păţania familiei Robitu abia când salvarea a ajuns la faţa locului. Nici măcar femeia de serviciu care se afla deja la lucru la ora respectivă nu a văzut mai mult.

„Eu am urcat la etaj şi mi-am început treaba. N-am auzit nimic. Doar când asistenta l-a dus în salvare mi-am dat seama de ceea ce s-a întâmplat. Nu ştiu ce mamă poate să-şi lase copilul la uşa altora. Dacă nu poţi să-l ţii, nu-l mai faci. Dar poţi să ştii ce-a fost în capul ei?", se întreabă Marioara Iordache.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite