EXCLUSIV: Criminalul surdo-mut Mihai Negoiţă a refuzat să se apere în instanţă (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Negoiţă, zis „Mutu", ucigaşul translatorei Elisabetei Dogărescu, a cerut răgaz să-şi angajeze propriul avocat. După patru luni de la trimiterea în judecată, magistraţii nu au reuşit să-l audieze pe bărbatul care, în august anul trecut, a ucis-o cu cruzime, pe preşedinta surdo-muţilor.

GALERIE FOTO AICI

Trimis în judecată în decembrie anul trecut, Mihai Negoiţă, asasinul care a însângerat sediul Asociaţiei Surzilor din Brăila, într-un moment de furie, încearcă să tergiverseze ancheta judecătorească.

„Negoiţă a fost trimis în judecată pe 22 decembrie 2009, sub acuzaţia de omor deosebit de grav. La cele cinci termene de judecată, s-a menţinut starea de arest a inculpatului. N-a răspuns la întrebările judecătorului, a refuzat să fie audiat", ne-a precizat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Brăila, magistratul Lenuţa Mocanu.

Are interpret

La termenul de judecată de luni, 19 aprilie, Mihai Negoiţă a solicitat încă o amânare a procesului, motivând că vrea să-şi angajeze propriul avocat.

„La penultimul termen al procesului, în prezenţa avocatului din oficiu şi al interpretului, inculpatul Mihai Negoiţă a precizat că ştie pentru ce este trimis în judecată, dar că nu este de acord să fie audiat. Totodată, a afirmat că-şi menţine declaraţiile date anterior", a mai spus judecătorul Lenuţa Mocanu.

Următorul termen al procesului a fost fixat în luna mai.

Poreclit „Mutu", bărbatul de 34 de ani poate căpăta închisoare pe viaţă, conform încadrării juridice. Expertiza neuropsihiatrică efectuată a decis că răspunde penal, deşi suferă de tulburări de personalitate.

Asasinatul a fost pe 26 august 2009. Autorul s-a dovedit a fi un surdo-mut, nu un psihopat, cum se crezuse iniţial.

„Inculpatul a declarat iniţial că nu a săvârşit omorul şi că a aflat a doua zi despre el, de la ProTv. Cu această ocazie, ar fi văzut urme de sânge pe pereţii biroului victimei. De precizat că în interiorul filialei nu a pătruns şi nu a filmat ori fotografiat vreun reprezentant mass-media", a spus procurorul Mircea Ionescu, care a întocmit rechizitoriul.

Recidivist cu o „coadă" de 937 de zile de închisoare, surdo-mutul a ucis-o pe Elisabeta cu o sticlă goală de şampanie, după care i-a luat două telefoane mobile şi tichetele de masă.

11 dintre acestea au fost găsite la domiciliul criminalului. Lipsea unul, cu care îşi cumpărase mâncare.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite