EXCLUSIV: Brăileanul care i-a dat foc concubinei a primit 20 de ani de închisoare!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Răduţ Pimon a aruncat terpinol şi i-a dat foc victimei, într-un exces de furie. Judecătorii îl obligă să plătească peste un miliard şi jumătate de lei despăgubiri. Final în cazul crimei conjugale de anul trecut, din cartierul Chercea.

În urmă cu o oră, Tribunalul Brăila l-a condamnat pe Răduţ Pimon, de 42 de ani, criminalul piroman, la 20 de ani de închisoare, pentru că a ucis-o, cu cruzime, pe Mariana Lungu.
Pimon trebuie să plătească 110.000 de lei despăgubiri rudelor femeii ucise şi peste 50.000 de lei către Spitalul de Chirurgie Plastică Bucureşti, unde a fost internată victima, înainte de deces.
Bărbatul care, fără remuşcări, a vărsat o sticlă de terpinol peste consoartă le-a spus anchetatorilor că, de fapt, aceasta şi-ar fi dat singură foc.
„Iniţial, a recunoscut, apoi a declarat că ea singură s-ar fi incendiat. Victima a suferit arsuri de gradul III pe 40 % din suprafaţa corpului şi a decedat la Bucureşti. Agresorul a fost arestat preventiv pe data de 20 mai 2010", a precizat procurorul criminalist Marinela Coşniţă.
Răduţ Pimon a fost expertizat de către o comisie de psihiatri a INML „Dr. Mina Minovici" Bucureşti şi a fost găsit cu „tulburări de personalitate de tip instabil". Are, însă, discernământ şi poate aprecia critic consecinţa faptelor comise.
Drama s-a petrecut pe fondul consumului de alcool. Scos din minţi din pricina geloziei, Pimon a luat o sticlă cu terpinol, a golit-o peste soţie, apoi i-a dat foc.
Mariana Lungu a murit după o lună de chinuri, în secţia de „Arşi" a unui spital din Bucureşti. Avea capul, gâtul, toracele, pieptul şi mâinile arse pe aproape jumătate din suprafaţa corpului. Asasinul s-a ars şi el pe mâini, când a aprins chibritul. Are acum la dispoziţie zece zile, ca să declare apel împotriva sentinţei.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite