EXCLUSIV-BRĂILA:Un mafiot care acţiona după modelul clanului Băhăian- răpea şi şantaja martorii- a fost depus după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Furase reţeta grupării Băhăian şi acţiona cu violenţă şantajând martorii să depună anumite declaraţii. Îi ameninţa cu sabia, îi răpea şi bătea. Poliţia i-a pus capac, până la urmă. În această seară a fost prins. Se bănuieşte că făcea şi trafic de carne vie, alături de fratele său arestat de mai mult timp.

În această seară,  poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Brăila, secondaţi de lucrători de Detaşamentul de Intervenţii Rapide, l-au prins şi imobilizat în plin centrul municipiului pe Alexandru Pană de 36 de ani, din  Brăila, care era urmărit pentru că şantajase mai multe persoane, după modelul clanului Băhăian, influenţând martorii dintr-o cercetare. Pană este fratele unui alt individ periculos, bănuit că ar face trafic cu fete, arestat în urmă cu câteva săptămâni, Vasilică Ţancoi.

Individul, cunoscut cu antecedente penale, a fost condus la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila. El este acuzat de şantaj şi încercarea de a determina mărturia mincinoasă, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul Penal.

Răpire şi şantaj

Cazul, aşa cum face el obiectul cercetării, a debutat în data de 28 noiembrie 2009.

În seara acelei zile, Ştefănuţ U., de 24 de ani, din Brăila, se afla în faţa unui imobil de pe strada Griviţa, cu ocazia unei petreceri organizate de un prieten de-al său. La un moment dat şi-a făcut apariţia Vasilică Ţancoi, de 39 de ani, personajul nostru, un individ care a avut de-a face în repetate rânduri cu poliţiştii. Acesta l-a săltat în stil mafiot pe Ştefănuţ U. înghesuindu-l într-un autoturism care a demarat în trombă. Tânărul a fost dus la domiciliul lui Ţancoi unde a fost bătut cu bestialitate timp de două ore şi ameninţat cu sabia, nefiind lăsat să plece.

Terorizat şi fără a dori să mai aibă de-a face cu clanul mafiot din care face parte Vasilică Ţancoi dar şi sub presiunea unor ameninţări permanente, Ştefănuţ U. a reclamat poliţiştilor abia pe 13 decembrie 2009 ce i s-a întâmplat.

O arestare urmată de surprize

În data de 31 decembrie, la ora 6.00, Vasilică Ţancoi a fost ridicat de poliţiştii de la Serviciului de Investigaţii Criminale.

"Aceştia, sprijiniţi de luptători de la Serviciul Poliţiei de Intervenţie Rapidă au descins la domiciliul celui vizat în baza autorizaţiei emise de către Judecătoria Brăila", ne-a declarat agent Camelia Bucur, din cadrul Biroului de presă al Poliţiei.

Pe lângă sabia cu care l-a terorizat pe Ştefănuţ U. poliţişii au găsit la percheziţia efetuată la domiciliul lui Ţancoi şi un impresionant număr de documente de identitate precum şi o rezervare on-line pe numele unor tinere din judeţele Brăila, Bacău şi Vaslui, pentru o cursă de avion pe itinerariul Madrid-Bucureşti- Băneasa.

Analizând datele prezentate de poliţişti şi procurori în ultima zi a anului, Vasilică Ţancoi a fost încarecerat pe o perioadă de 30 de zile, pentru lipsire de libertate în mod ilegal, şantaj şi tâlhărie.

Clanul din care face parte Vasilică Ţancoi a trecut la represalii împotriva celui care a depus plângere, în cel mai pur stil mafiot.

Ameninţări cu sabia

Lucrând după calapodul criminalilor din gaşca lui Sergiu Băhăian, Alexandru Pană, fratele lui Vasilică Ţancoi, l-a urmărit permanent pe Ştefănuţ U. Prin ameninţări formulate direct sau prin interpuşi, Alexandru Pană a încercat să pună presiune pe Ştefănuţ şi martorii săi. Individul încerca să-i determine şă-şi retragă plângerile.

Simţindu-şi viaţa ameninţată, cei vizaţi au cerut sprijinul poliţiştilor.

Ar putea fi o reţea de proxeneţi

Astfel s-a ajuns la episodul de azi când maşina lui Alexandru Pană a fost blocată în trafic pe Calea Călăraşilor chiar în dreptul Palatului Administrativ, iar cel pe numele căruia fusese emis mandatul a fost ridicat şi reţinut pe ordonanţă pentru 24 de ore. Vineri urmează să fie prezentat Judecătoriei Brăila cu propunere de arestare preventivă pentru şantaj şi încercarea de a determina mărturia mincinoasă.

Poliţiştii încearcă acum să afle ce legătură există între documentele de identitate găsite la Ţancoi şi dacă nu cumva au dat peste o reţea de traficanţi de carne vie.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite