După doi ani de lupte în instanţă, reabilitarea Bulevardului Dorobanţilor din Brăila va începe, în sfârşit!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marţi a avut loc o primă discuţie între părţile implicate,respectiv administraţia publică şi firma câştigătoare, urmând ca săptămâna viitoare să se realizeze graficul de lucrări.Primarul Aurel Simionescu a precizat că, la începutul săptămânii, a avut loc o primă discuţie între cei care sunt implicaţi în realizarea lucrărilor, firma Tancrad şi trei firme asociate, plus furnizorii de servicii din zonă.

Săptămâna viitoare, ar urma să aibă loc noi discuţii pentru a se stabili un grafic al lucrărilor şi o dată pentru începerea acestora.
„Marţi a avut loc o discuţie între firmele implicate în lucrări şi prestatorii de servicii din zonă: apă, energie electrică, cablu. Săptămâna viitoare ar trebui să vină toţi cu punctele de vedere, să vedem când începem, să stabilim graficul", a declarat Simionescu.


30 de milioane euro


Tot el a mai spus că, în funcţie de starea vremii, lucrările propriuzise ar putea începe în luna februarie.
„Proiectul de reabilitare a Bulevardului Dorobanţilor implică refacerea căii de rulare a tramvaiului, conservarea şi cămăşuirea canalului colector Ghermani în vederea pregătirii acestuia ca şi canal de rezervă pentru canalul colector, refacerea reţelei de alimentare cu apă până la limita proprietăţii, refacerea trotuarelor, realizarea unor locuri de parcare şi recerea sistemului rutier", a declarat Iuliana Neagu, director Direcţia Strategii, Programe şi Proiecte de Dezvoltare, Relaţii Internaţionale.


Proiectul are o valoare de 30 milioane de euro şi o durată de realizare de 24 de luni.
La începutul lunii decembrie salariaţii de la Braicar au demontat firele de troleibuz, pregătind terenul pentru lucrări. Actualii stâlpi de la Braicar pentru tramvaie şi troleibuze, precum şi cei de energie electrică vor fi mutaţi odată cu lărgirea căii de rulare.


Câştigătorii contractului pentru reabilitarea Bulevardului Dorobanţilor sunt firma Tancrad din Galaţi împreună cu trei firme asociate: Euro Construct, Max Boegl, Swietelski Baugesellschaft.


Referitor la firmele care participă la licitaţiile pentru proiecte de reabilitare lansate de Primăria Brăila, edilul şef a făcut din nou un apel către firmele brăilene care, de cele mai multe ori absentează de la astfel de evenimente, să se implice şi să găsească soluţii pentru a participa şi ele la licitaţii.
"Firmele brăilene ar trebui să înceapă să se adune sau să se aşeze lângă firme puternice", a declarat Aurel Simionescu.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite