După Griviţa şi Bulevardul Dorobanţilor a venit în sfârşit rândul altor două şosele principale din Brăila să intre în reabilitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Calea Calarasilor intra in reabilitare.
Calea Calarasilor intra in reabilitare.

Lucrările pe Calea Galaţi vor începe în această lună şi vor dura un an, iar cele de pe „Călăraşi" în iulie şi se vor întinde pe o perioadă de nouă luni

Primarul Aurel Simionescu a anunţat că în scurt timp vor începe lucrările de reabilitare la Calea Galaţi şi Calea Călăraşilor.

Lucrările pe prima dintre aceste două străzi se vor întinde pe un tronson cuprins între Bulevardul Dorobanţilor şi strada Mircea Mălăeru, colţ cu strada Costache Negruzzi. Suma alocată pentru reabilitarea Căii Galaţi se se ridică la aproape opt milioane de lei.

Pe Calea Călăraşilor se va reface tronsonul cuprins între Bulevardul Dorobanţilor şi Bulevardul Independenţei, costurile fiind estimate la peste 28 milioane de lei.

Prima care va intra în reabilitare va fi Calea Galaţi la data de 15 iunie.

„Vrem să începem cu podul rutier de la Brăiliţa şi să pregătim şi construcţia metalică la partea de şină de tramvai, pentru a putea lucra în paralel şi la liniile de tramvai. Am discutat deja cu constructorii, săptămâna viitoare vor veni cu un program de lucru, pentru că ne trebuie şi un program de trafic", a declarat primarul Aurel Simionescu.

În proiect sunt prevăzute lucrări de reabilitare a reţelei de apă, a sistemului rutier, a căii de rulare a tramvaiului şi reabilitarea podului peste calea ferată, iar termenul de execuţie este de 12 luni.

Şoferii aşteaptă reabilitarea celor două străzi

La începutul lunii iulie ar trebui să înceapă lucrările şi pe Calea Călăraşilor. Proiectul cuprinde lucrări de refacere a căilor de rulare a autovehiculelor şi a tramvaielor, precum şi reabilitarea reţelei de apă şi canalizare.

Aici termenul de execuţie este de nouă luni. „Urmează să discutăm despre cum vor funcţiona tramvaiele şi cum vom corela lucrările", a mai spus edilul şef.

Şoferii brăileni sunt de părere că reabilitarea străzilor era extrem de necesară.

Marian Petcu, sofer taxi.

„Este foarte bine că s-au gândit să le repare, în modul acesta vom circula şi noi civilizat, dar să le facă cum au făcut şi pe Griviţa, adică să aibă canalizările la nivelul şoselei, nu mai jos", ne-a spus Marian Petcu, şofer de taxi.

Urmează Platoul şi Esplanada

De asemenea, s-au semnate contractele de finanţare şi pentru reabilitarea Platoului din faţa Palatului Administrativ şi a Esplanadei.

Se vor amenaja noi spaţii spaţii verzi şi fântâni sub forma unor jeturi de apă de la nivelul solului.

Investiţia are o valoare de peste un milion de lei.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite