Drogurile, tutunul şi alcoolul, puse la zid, la şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii de gimnaziu vorbesc despre efectele nocive ale drogurilor, tutunului şi alcoolului. Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, Şcoala Generală "Anton Pann" şi Serviciul Public de Asistenţă Medicală şi Administrare a Creşelor atacă frontal problema drogurilor.

Deşi produsele din magazinele de vise au fost declarate în afara legii, lupta împotriva drogurilor continuă să se ducă pe mai multe planuri. Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog în colaborare cu Şcoala Generală "Anton Pann" şi Serviciul Public de Asistenţă Medicală şi Administrare a Creşelor au organizat o întâlnire, în cadrul proiectului intitulat "Departe de tentaţia Drogurilor", la care au participat 40 de elevi şi câţiva profesori de la "Anton Pann".

Astfel, specialiştii Centrului le-au explicat tinerilor care sunt riscurile la care se expun consumând droguri, alcool şi tutun. Elevii sunt încurajaţi astfel să poarte discuţii şi să-şi exprime punctul de vedere în legătură cu tematica aleasă.

"Sunt interesată de aceste discuţii, fiindcă prefer să primesc informaţii de la specialişti, decât de pe net sau de la necunoscători", ne-a spus Marilena C., elevă la o şcoală din oraş.

"Este important ca educaţia în privinţa efectelor nocive ale drogurilor să fie oferită tinerilor în perioada lor de formare. Latura educativă, prin oferirea de informaţii concise, în funcţie de nevoile acestora, poate contribui la desăvârşirea formării lor ca adolescenţi şi mai târziu ca adulţi", spune Nicoleta Codrescu, inspector de specialitate pe probleme de educaţie-învăţământ al Centrului Antidrog Brăila.

Etnobotanicele, încă, subiect

Dezbaterile cuprind le lângă informaţii legate de fenomenul de consum - stadiul de instalare al dependenţei, factori predispozanţi şi aspecte legislative cu privire la interzicerea consumului de produse etnobotanice.

"Accentul se va pune pe consumul de tutun, alcool, droguri legale la care accesibilitatea este destul de crescută cu atât mai mult cu cât legislaţia în vigoare prevede interzicerea comercializării acestor produse persoanelor sub 18 ani", spune dr. Marcela Urdă.

De două ori discuţii, pe lună

Proiectul "Departe de tentaţia Drogurilor" se va desfăşura şi în aprilie la aceeaşi instituţie de învăţământ, urmând ca până la încheierea anului şcolar activităţile să se extindă şi la o şcoală din cartierul Vidin, astfel încât, bilunar, elevii de gimnaziu să se întâlnească cu iniţiatorii acestui proiect.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite