Brăila: Alberto Drăghici, tânărul care a câştigat al doilea trofeu „Karaoke Star”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elev în clasa a XI-a la Liceul de Artă „Hariclea Darclee”, secţia canto muzică uşoară, Alberto cântă la pian, chitară clasică şi dansează în Ansamblul Folcloric „Muguraşul”.

Profil

Născut: 27 iunie, 1992, Tulcea
Studii: Clasa a XI-a la Liceuld e Artă „Hariclea Darclee”
Ocupaţie: Elev
Familie: O soră

Este sigur că moşteneşte talentul pentru muzică de la părinţi. Tatăl său a cântat la pian, iar mama sa, în corul şcolii. Tot ei l-au îndrumat pe Alberto Drăghici să urmeze drumul muzicii.

Elev, în clasa a XI-a la Liceul de Artă „Hariclea Darclee” – secţia canto muzică uşoară, Alberto se poate lăuda cu un teanc de distincţii obţinute la diverse festivaluri şi concursuri la care a participat.

A obţinut premiul special la Festivalul „Axiopolis” de la Constanţa, premiul I la Concursul „Toamna în cartier”, distincţii la un festival din Turcia şi chiar trofeul ediţiei a II-a a Concursului de interpretare muzicală „Karaoke Star – Vedetă pentru o zi”.

Elevul Liceului de Artă nu a lipsit nici de la Mamaia Copiilor. „Prin aceste participări în festivaluri şi concursuri, cred că am reuşit să mă formez pentru viitor”, spune Alberto.

De apreciat este faptul că atunci când Alberto se înscrie într-o competiţie, foloseşte pauzele de la şcoală pentru a exersa la instrumente.

Ştie să cânte la pian şi la chitară clasică şi dansează muzică populară în Ansamblul Folcloric „Muguraşul”. „Pentru mine muzica înseamnă totul, nu ştiu cum ar fi viaţa mea fără muzică. Aşa simt eu că mă exprim cel mai bine – prin intermediul melodiilor”, punctează Alberto.

Primele cântece,  la orgă

Este conştiincios, glumeţ, înţelegător şi adoră să stea în compania prietenilor atunci când timpul îi permite. Îi place să meargă la festivaluri, să cunoască oameni noi, să lege prietenii şi să bucure publicul cu glasul lui.

Primul contact cu muzica l-a avut la zece ani, când părinţii l-au dus la o audiţie la Şcoala de Arte „Vespasian Lungu”.

„Acolo m-a descoperit doamna profesoară Adriana Toma. Dumneaei şi-a dat seama că am voce, că am potenţial. După părinţii mei, doamna profesoară Toma m-a îndrumat să merg pe această cale”, mărturiseşte elevul.

Este bucuros pentru că a avut sprijin mereu din partea părinţilor şi a profesoarei Adriana Toma.

Alberto Drăghici îşi aminteşte o întâmplare hazlie din copilărie. Avea cinci anişori când a primit o orgă cadou de la părinţi.

image

„Cu toate că eram atât de mic reuşisem să învăţ câteva cântecele. Dar ştiţi cum? Aveam clapele numerotate”, spune amuzat Alberto.

Tânărul ştie foarte bine ce vrea de la viaţă. „Nu pot să concept că mă voi desprinde vreodată de muzică. Iubesc muzica, este totul pentru mine şi nimic altceva nu mă face la fel de fericit”, explică Alberto.

Întrebări şi răspunsuri

Ce vrei să faci după ce termini liceul?

A.D.: „După ce termin liceul mi-am propus să dau la Conservator, secţia canto muzică uşoară. Nu vreau să mă abat de la acest drum, altceva nu voi putea face pentru că muzica este viaţa mea. Iar după ce termin Conservatorul îmi doresc să devin profesor, poate chiar în liceul în care am fost elev – «Hariclea Darclee»”.

Te-ai gândit să îţi faci o formaţie?

A.D.: „Da, m-am gândit. Deja am vorbit cu prietenii mei şi ne gândim la un proiect de acest gen, pentru că sperăm să avem şi satisfacţii materiale. Toţi iubim muzica şi vrem să arătăm tuturor ce ştim. Dar până când se va realiza visul nostru mai este. Acum mă dedic întrutotul studiului şi mă concentrez pe ce este prioritar”.

ce-i place

„Îmi place să cânt pentru că atunci când o fac mă simt în largul meu. De asemenea, poate părea comic, însă îmi place să dorm deoarece am nevoie de multă odihnă pentru a face faţă programului încărcat pe care îl am. Ador să navighez pe internet. Îmi mai place fotbalul şi iubesc echipa AC Milan”.

ce nu-i place

„Nu îmi place minciuna, nici să o primesc, nici să o spun eu altcuiva. Îmi displace agitaţia, eu prefer să fie linişte în jurul meu. De asemenea, nu-mi place să promit ceva şi să nu îmi pot onora promisiunea. De fiecare dată sunt atent la promisiunile pe care le fac. Dacă îmi propun ceva trebuie să realizez”.

image
Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite