Brăila: Două piese de teatru brăilene sunt selectate în festivaluri naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brăila: Două piese de teatru brăilene sunt selectate în festivaluri naţionale
Brăila: Două piese de teatru brăilene sunt selectate în festivaluri naţionale

Două spectacole ale Teatrului „Maria Filotii” sunt selectate să participe în festivaluri naţionale. Este vorba despre piesa „Cum am învăţat să conduc”, de Paula Vogel, regizată de M.

Două spectacole ale Teatrului „Maria Filotii” sunt selectate să participe în festivaluri naţionale. Este vorba despre piesa „Cum am învăţat să conduc”, de Paula Vogel, regizată de M. Chris. Nedeea şi despre „Omul pernă”, de Martin McDonagh, în regia lui Radu Afrim.

Spectacolul lui M. Chris Nedeea a fost selecţionat să participe la cea de-a XXIV-a ediţie a Festivalului de Teatru de la Piatra Neamţ, în perioada 22 – 28 octombrie.

Este vorba despre o poveste zguduitoare scrisă şi jucată într-un mod comic, despre supravieţuire văzută prin prisma relaţiei zbuciumate dintre o tânără şi un bărbat în vârstă.

Din distribuţie fac parte actorii Mihaela Trofimov, Valentin Terente, Emilian Oprea, Emilia Mocanu şi Cătălina Nedelea. Textul a primit Premiul Pulitzer pentru dramă în 1998. Spectacolul brăilean a avut premiera anul acesta pe 5mai.

„Omul pernă” a lui Radu Afrim a fost selecţionat pentru cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru de la Bucureşti.

Ediţia din acest an poartă amprenta selecţionerului său, criticul de teatru Cristina Modreanu, şi include o selecţie a celor mai bune spectacole din România şi o listă scurtă cu debutanţi.

„Omul pernă” este povestea a doi fraţi cercetaţi pentru crimă. Unul din ei şi-a ucis părinţii pentru că îi torturau fratele, cel de al doilea a ucis câţiva copii inspirat de nuvelele fratelui său care conţineau torturi. Deşi e vorba despre copii abuzaţi, spectacolul are o atmosferă „light”.

“Omul pernă” a avut premiera în deschiderea celei de-a III-a ediţii a Festivalului “Zile şi nopţi de teatru European”.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite