Dosar penal pentru tatăl copilului intoxicat cu furadan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un copil de cinci anişori a ajuns la spital după ce a intrat în contact cu o substanţă toxică. Viaţa copilului a fost salvată de medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU). Sâmbătă, tatăl copilului, Gentilian Martac, a pregătit într-o cană de plastic un amestec de substanţe toxice pentru tratarea culturilor de porumb.

A doua zi, împreună cu un vecin a decis să meargă la pescuit.

L-a luat cu el şi pe micuţul, Marius, de numai cinci ani, crezând că va petrece o zi relaxantă la pescuit.

Numai că după câteva ore a trăit spaima vieţii sale. Copilul său a început să se simtă dintr-o dată tot mai rău. Speriat, Gentilian Martac şi-a dus copilul de urgenţă la spital.

La UPU, Marius, a ajuns în stare bună. Medicii au stabilit că prezintă intoxicaţie cu furadan.

„Copilul a primit antidot cu atropină, cărbune şi i s-a pus o sondă nazogastrică, fiind internat acum la Pediatrie. Starea sa e bună, dar va mai rămâne internat o perioadă", spune dr. Marian Baciu de la UPU.

 Cercetările continuă

Într-un moment de neatenţie al tatălui, copilul de cinci ani a ajuns la portbagajul maşinii unde a găsit cana folosită la prepararea furadanului. S-a jucat cu aceasta după care a mâncat un sandwich şi a început să se simtă rău.

Tatăl și-a dat seama rapid ce s-a întâmplat și a spus personalului medical cu ce substanță a intrat în contact Marius.

Medicii care au grijă de copil spun că acesta își va reveni. Cu toate acestea, ancheta polițiștilor este abia la început.

„În cauză s-a întocmit dosar penal, cercetările continuă", spune inspector Jenel Şogor, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite