Dosar penal pentru angajaţii firmei de pază care au intervenit la Spitalul din Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În legătură cu modul de intervenţie al angajaţilor societăţii de pază, DIOP Security, care a acţionat ieri la conflictul spontan de muncă de la Spitalul Judeţean pentru Urgenţe Brăila, comanda Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila a dispus constituirea unui colectiv de poliţişti specializaţi de la Serviciul Ordine Publică pentru stabilirea cadrului legal în care aceştia au acţionat.

Poliţiştii anchetează mai mulţi agenţi de la DIOP Security care au folosit spray-ul lacrimogen, marţi, în timpul protestului spontan al salariaţilor de la Judeţean.

"În urma verificărilor efectuate de poliţiştii, pentru stabilirea în concret a actelor materiale săvârşite de conducătorul unităţii specializată de pază şi personalul aflat în serviciu în acel moment la spital, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzută şi pedepsită de Art. 59 din Legea 333/2003. Concomitent, se efectuează verificări şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere, faptă comisă de angajaţi ai spitalului care au spart geamurile de la uşa de acces în unitate, infracţiune la care acţiunea penală se pune în mişcare numai la plângerea preabilă a părţii vătămate", se arată în comunicatul trimis de inspectorul Jenel Şogor, purtătorul de cuvânt al Poliţiei brăilene.

De altfel, agenţii au fost agresivi, spun protestatarii: "Ne-au lovit şi cu bastoanele!"

Patru protestatari au ajuns la spital, la urgenţă, acuzând reacţii la gazele lacrimogene folosite de  către agenţi.

Deocamdată, conducerea spitalului nu a depus plângere pentru distrugerea geamurilor de la sediul administrativ.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite