Doi medici au fost amendaţi cu câte 5000 de lei fiecare pentru acordarea de concedii medicale fără respectarea noilor reglementări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia de control a Casei Judeţene de Sănătate a constatat că medicii respectivi nu aveau declarațiile pacienţilor, cu orele între care sunt acasă, pentru a fi verificați

Managerul Casei Județene de Sănătate Brăila(CJAS), Luciana Boboc, ne-a spus că, pe lângă amenzile date celor doi medici, Lucian Căprariu, de la Maternitate și Dragoș Voicu, de la Spitalul Județean de Urgență, au mai fost aplicate alte 22 de sancțiuni.

" Controlul a fost unul extrem de sever pentru că se dorește respectarea legislației, iar în țară sunt şi medici care au pierdut chiar şi contractul încheiat cu Casa de Sănătate‘‘.

Medicul Lucian Căprariu a declarat pentru Adevărul că amenda nu se justifică, şi că „s-a săturat de golănii", controlul fiind făcut în lipsa lui.

Căprariu mai afirmă şi că normele de aplicare a noii legislații au apărut abia la sfârșitul aceastei săptămâni, iar spitalul nu avea la momentul acordării concediului formulare tipizate pentru declarațiile pacienţilor.

Căprariu a mai precizat că la cabinetul particular are toate formularele necesare.

"M-au rugat să fac contestație şi să o depun la Casă, iar de acolo se va merge în instanță. Şi-au dat seama că au greșit. Controlul s-a făcut în lipsa mea şi nu e normal. Până și Securitatea când m-a verificat am fost de față„.

Juristul care reprezintă CJAS Braila, Vasile Amza, îl contrazice pe medic afirmând că la data efectuării controlului, normele metodologice erau apărute din data de 11 mai 2010, iar procesul verbal încheiat la medicul Lucian Caprariu are data de 10 iunie.

Părerea unanimă a medicilor din spital, dar și celor de familie este că aceste sancțiuni și amenzi s-au acordat cu prea mare ușurință.

Unul dintre medicii de familie cu care am stat de vorbă, dar care a dorit să-și păstreze anonimatul temându-se de represalii, consideră că lipsa declarației pacientului cu prezenţa la domiciliu nu poate constitui o faptă atât de gravă pentru a justifica o asemenea amendă.

" Ne aflăm la inceput de aplicare a acestor legi și mulți dintre noi am greșit necompletând toate documentele, dar nu poate fi vorba de acordare de concedii ilegale", ne-a spus un medic de familie.

Asta pentru că nu este vorba de bolnavi închipuiți, care ar fi plătit pentru un concediu medical, ci doar de lipsa unui document.

Reprezentanții Casei de Sănătate Brăila ne-au spus că aceste controale vor continua în perioada imediat următoare.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite