Doi indivizi periculoşi din Brăila au fost condamnaţi pentru ultraj la doi poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dispărut din ţară după scandal, Costel Cătălin Gotu, 27 de ani, a fost condamnat la doi ani şi şase luni închisoare, pentru că a agresat doi poliţişti aflaţi în misiune. Complicele lui Gotu, Relu Nechifor, minor la data săvârşirii faptelor, a primit un an cu suspendare condiţionată a executării pedepsei.

Gotu i-a ameninţat pe oamenii legii cu un topor, iar Nechifor cu o scândură. În plus, minorul a distrus un autoturism de poliţie. Ambii inculpaţi au fost judecaţi şi pentru ultraj contra bunelor moravuri.


"Părţile vătămate Marius Socol şi Mitel Roşu, poliţiştii agresaţi, nu s-au constituit părţi civile în cauză, iar Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Brăila a renunţat la pretenţii. În schimb, inculpaţul Nechifor Relu este obligat la plata sumei de 1.877 lei către SC Asirom SA, contravaloarea distrugerilor provocate", a precizat purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Brăila, Ciprian Butnaru.

I-au liniştit mascaţii

Ancheta şi procesul celor doi agresori a durat aproape trei ani. Pe 17 iunie 2008, Costel Cătălin Gotu - individ amendat de mai multe ori de poliţie - s-a luat la ceartă cu ai lui, iar Nechifor a intervenit ca să-l susţină. Familia scandalagiului a sunat la 112, însă echipajul sosit mai mult i-a întărâtat pe inculpaţi.

Relu a luat o scândură, Costel un topor, după care i-au pus pe fugă pe toţi, inclusiv pe oamenii legii, şi s-au baricadat în curte.
Până la sosirea luptătorilor SIR, cei doi poliţişti au fost "bombardaţi" cu pietre şi geamuri sparte, unul dintre agenţi fiind rănit la braţ. "Mascaţii" i-au încătuşat pe scandalagii şi i-au dus la sediul IPJ, pentru cercetări, însă aceştia n-au fost arestaţi.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite