Brăila: Doi fraţi care l-au ucis pe iubitul mamei lor au primit câte 15 ani de puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brăila: Doi fraţi care l-au ucis pe iubitul mamei lor au primit câte 15 ani de puşcărie
Brăila: Doi fraţi care l-au ucis pe iubitul mamei lor au primit câte 15 ani de puşcărie

Cei doi trebuie să plătească şi daune de 120.000 de lei, pentru că l-au ucis pe concubinul mamei. Fraţii Ninel Marius şi Florin Cristinel Enceanu, de 32 respectiv 28 de ani, din Zărneşti, Braşov, indivizi anchetaţi şi daţi pe mâna instanţei de judecată pentru crimă, şi-au primit pedeapsa.

Cei doi au fost condamnaţi la câte 15 ani de închisoare, fiind obligaţi să plătească familiei celui ucis 50.000 de lei daune morale şi 70.000 de lei despăgubiri civile. Ninel şi Florin Enceanu l-au lovit cu bestialitate pe un bărbat de 61 de ani, din Suţeşti, chiar de Sfinţii Mihail şi Gavriil, după care l-au abandonat într-un canal de irigaţii.

Din noiembrie 2008 şi până în ianuarie 2009, fraţii Enceanu au stat ascunşi prin munţii Braşovului, după care, încolţiţi de poliţişti, s-au predat.

„Mama inculpaţilor, Mioara Enceanu, se stabilise în comuna Suţeşti din 1996, soţul ei rămânând la Braşov. Femeia trăia de patru ani în concubinaj cu Drăghici Necoară”, precizează procurorul criminalist Mircea Ionescu, care a făcut ancheta. Tinerii nu s-au împăcat cu noua relaţie a mamei şi s-au decis să rezolve „problema” în felul lor.

Au luat drumul munţilor din Braşov
 
Ninel şi Florin au încercat să-l mai bată pe bătrân, în septembrie 2008, la înmormântarea bunicului lor din Şuţeşti. Supăraţi foc, în seara zilei de 7 noiembrie 2008, Ninel şi Florin Enceanu au sosit la Suţeşti, însoţiţi de un prieten, Olteanu. După ce s-au certat cu mama lor, l-au căutat de Drăghici Necoară.

A doua zi, bătrânul a fost luat mai mult pe sus de către fraţii asasini, dus pe câmp şi bătut cu bestialitate.

“Agresiunea s-a petrecut la vreo patru kilometri distanţă de sat, pe marginea unui canal de irigaţii dezafectat”, a mai precizat procurorul criminalist Mircea Ionescu.

 Timp de o oră, fraţii Enceanu l-au lovit pe Drăghici Enceanu cu pumnii şi cu picioarele, iar în tot acest timp victima implora milă. Oamenii legii spun că, în timp ce-l loveau pe bătrân, asasinii fumau Kent şi sorbeau cafea din pahare de plastic.

La urmă, criminalii l-au împins pe Drăghici cu piciorul în canalul de irigaţii. Bătrânul a fost găsit fără suflare, după trei zile, zăcând în canalul de irigaţii. Practic, avea toracele zdrobit şi ficatul făcut ferfeliţă. La scurt timp, au fost identificaţi şi autorii.

Ştiind ce-i aşteaptă, fraţii Enceanu au dispărut de acasă. Abia după două luni, îndemnaţi de rude şi de avocaţi, fugarii s-au predat autorităţilor. Judecătorii emiseseră deja mandate de arestare pe numele suspecţilor.  
 


Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite