Doctorii cu care Brăila se mândreşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmin Boldeanu, şeful Secţiei Oncologie din cadrul Spitalului Judeţean Brăila. FOTO: NICOLETA BUTNARU
Cosmin Boldeanu, şeful Secţiei Oncologie din cadrul Spitalului Judeţean Brăila. FOTO: NICOLETA BUTNARU

Pe 19 octombrie, s-a dat START VOT în campania lansată de ADS Brăila, iar cititorii pot vota, acum, medicii cu care se mândresc. Am pornit la drum cu o listă de şapte medici din municipiu şi nu numai, însă numărul doctorilor nominalizaţi a ajuns acum la 14.

Cititorii sunt aceia care au spus numele doctorilor pe care îi stimează pentru felul în care i-au tratat sau îi tratează, pentru profesionalismul şi conduita lor ireproşabilă.
Sunt însă, pe listă, atât doctori cunoscuţi, care muncesc de o viaţă pentru salvarea de vieţi omeneşti, dar şi medici tineri care au reuşit în timp relativ scurt să facă un nume în specializările pe care şi le-au ales.


Este şi cazul doctorului Cosmin Boldeanu, 34 de ani, şef al Secţiei Oncologie din cadrul Spitalului Judeţean Brăila, care deşi s-a angajat abia în martie 2008, ca rezident, a reuşit să devină cunoscut în rândul pacienţilor.
Secretele lui: „Munca multă şi disponibilitatea de a comunica neîntrerupt cu pacienţii", spune Cosmin Boldeanu.


Pasionat de informatică, a ales să se îndrepte către Medicină atunci când şi-a dat seama că nu-i place analiza matematică, materie obligatorie la Informatică. După ce a absolvit cursurile Facultăţii de Medicină la Constanţa şi a făcut rezidenţiatul la Institutul Oncologic din Bucureşti a revenit acasă pentru a profesa.


„Este un medic bun, blajin, înţelegător, care discută cu toată lumea şi ştie să coboare la nivelul fiecăruia. M-a tratat şi mă simt foarte bine", ne-a declarat, despre dr. Boldeanu, Doiniţa Boboc.


Un alt medic nominalizat este Nicoleta Eftimie, şef al Centrului Medical Judeţean, militar şi doctor generalist deopotrivă. Are grad de subcomisar şi - în cazul ei - pacienţii spun că, asemenea doctorului Boldeanu, „deţine arta comunicării". Deşi este ofiţer superior MAI, scms. dr. Eftimie, 40 de ani, emană mai degrabă încredere şi blândeţe, decât „teama" specifică structurii din care face parte. „Secretul meu? Am sufletul deschis către suferinţele semenilor", spune doctoriţa Eftimie.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite