Doar şapte lei de bolnav! Atât este alocaţia de hrană la Spitalul de Pneumoftiziologie Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul de Pneumoftiziologie Brăila
Spitalul de Pneumoftiziologie Brăila

Şapte lei pe zi, aceasta este valoarea alocaţiei de hrană la Spitalul de Pneumoftiziologie din Brăila, alocaţie care, după spusele managerului spitalului, nu s-a mai majorat din luna mai a anului 2008, deşi inflaţia şi creşterea TVA-ului şi-au spus cuvântul.

Din luna mai a anului 2008 datează ultima hotărâre de Guvern care reglementează costul în care trebuie să se încadreze cele trei mese pe zi ale unui pacient cu afecţiuni pneumologice. „Între timp au mai intervenit inflaţia, creşterea TVA-ului, iar noi trebuie să asigurăm cele trei mese pe zi din aceşti 7 lei, ceea ce nu este foarte simplu", a declarat Ştefan Sânpetru, managerul unităţii.


Chiar dacă valoarea alocaţiei nu a mai crescut de peste doi ani, Spitalul de Pneumoftiziologie reuşeşte să se încadreze, cu mari eforturi. „Este vorba de fapt de 7 lei pe zi pentru masa pacienţilor cu afecţiuni pneumologice şi de 13 lei pe zi pentru masa pacienţilor de la TBC", a mai spus managerul Ştefan Sînpetru.


Soluţia găsită a fost neexternalizarea serviciului. Spitalul are propria bucătărie ceea ce scade considerabil costurile cu prepararea hranei. Un serviciu externalizat ar costa foarte mult deoarece persoanele care ar lucra în cadrul lui ar trebui plătite foarte bine, ţinând cont de riscurile la care se supun, tuberculoza fiind o infecţie care se transmite prin aer.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite