Distracţie: Brăilenii au profitat de ultimul week-end însorit/ Malul Dunării şi Pădurea Lacu Sărat au fost luate cu asalt de sute de oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atraşi de temperaturile de peste 30 de grade din week-end, sute de brăileni au luat cu asalt zonele împădurite din preajma municipiului, pentru o ultimă distracţie la iarbă verde.

Simţind parcă faptul că este ultimul week-end „de vară", oamenii au trecut pe malul celălalt al Dunării, unde mulţi au întins corturile şi au rămas în noaptea de sâmbătă spre duminică.

„Suntem un grup mai mare şi mergem acum, la una mică, haiducească. Soţiile şi copii au trecut cu bacul celălat, noi am rămas, că mai trebuia să vină cineva cu o navetă de bere. Strângem corturile duminică după amiază. Până atunci, sănătate, voie bună şi un peşte proaspăt, de-o pica!", ne-a declarat plin de voioşie Marian Datcu, la punctul Trecere bac IMB-Stânca.

image

Încă de la primele ore ale dimineţii de sâmbătă, amatorii de excursii în zonă au tracut cu bacul în Insula Mare a Brăilei.

„Primii au trecut pe la ora opt. Cei cu maşini se duceau la Blasova, ceilalţi, multe familii cu copii, au trecut către Cravia, ca să campeze. Cred că astăzi au trecut pe partea cealaltă mai mulţi oameni ca în timpul verii", ne-a declarat Vasilică Dragomir, de la punctul de trecere Bac Gropeni.

„Am fost plecaţi prin toate locurile în această vară, la mare, la munte, în Deltă, şi nu am venit aici, la Gropeni, unde s-a amenjat un restaurant excelent pe malul din Insula Mare şi unde, în pădure, este loc de campare cât cuprinde, curat. Iar copiii au unde să se scalde, pentru că este o plajă lină, excelentă", ne-a spus Tudor Mocanu, care pleca către Gropeni pentru cele două zile de week-end.

image

Pădurea Lacu Sărat, fieful grătarelor

Sâmbătă şi duminică, în pădurea de la Lacu Sărat, micii şi fleicile au sfârâit pe grătarele aduse de pretrecăreţi.

„Ne bucurăm de ultimele zile de vară. Cert este că şi acasă puteam face un grătar, dar parcă tot aici în natură este mai bine. Şi trebuie recunoscut că acum nu mai este atmosfera aceea apăsătoare, fierbinte, din timpul verii. Acum chiar este foarte bine la pădure. După ce facem grătarele, tragem şi un pui de somn, la iarbă verde, numai bun de reîncărcat bateriile", ne-a spus Doru Costan, în timp ce pregătea grătarul.

Prognoza meteo arată că acest sfârşit de săptămână a fost într-adevăr ultimul "de vară". În weekend-ul următor, chiar dacă va fi vreme însorită, temperaturile prognozate sunt de 21-22º Celsius ziua şi de 8-10 º Celsius noaptea.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite