Brăila: Distracţie - Grătare şi voie bună cu bani puţini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brăila: Distracţie - Grătare şi voie bună cu bani puţini
Brăila: Distracţie - Grătare şi voie bună cu bani puţini

Vara este pe sfârşite, dar zilele frumoase şi călduroase sunt o invitaţie la picnic. Fie că aleg să se scalde în Dunăre sau în piscina de la ştrandul de pe Faleză, fie că încing grătarele în staţiunea Lacu Sărat, pe plaja lipovenească sau în pădurea Stejaru, brăilenii se distrează la maximum

Primul loc preferat de brăileni este pădurea de la Lacu Sărat, care este luată cu asalt de brăilenii dornici de un grătar în aer liber. Locaţia este cât se poate de accesibilă, fiind nu numai la îndemâna celor care au un mijloc de transport propriu. Accesul către pădure se poate face şi cu tramvaiul şi cu autobuzul care face cursa către satul Lacu Sărat.

Celelalte două puncte cunoscute sunt Plaja Lipovenească şi Plaja Perla.
Accesul către plaja lipovenească se face din DN 22 B, Brăila-Galaţi, pe Dig,   Pentru Plaja Perla accesul se face cu bacul Insulei Mari a Brăilei, la preţul de un leu de persoană.

Există însă şi alte locaţii căutate doar de puţinii cunoscători. Una este chiar lângă localitatea Chiscani, accesul se face pe DJ 212 din comună către braţul Arapu, iar plaja, este excelentă. Păduricea de mal este un loc de grătar excelent. Cei care vor însă să meargă ceva mai departe, folosind acelaşi drum judeţean, aleg pădurea de salcie din apropierea comunei Gropeni. Un loc încărcat de sălbăticie şi frumuseţe naturală.

Un picnic la iarbă verde costă cel mult 100 de lei

Pentru cei care-şi fac cumpărăturile din pieţele din municipiu, preţurile  sunt cam după cum urmează: între 10-12 lei casoleta de mici, kilogramul de pulpe de pasăre poate fi achiziţionat cu preţuri cuprinse între 7,40 şi  9,20 lei, cotletul de porc are preţuri cuprinse între 13,50 şi 15.00 lei.

Peştele costă de la şase lei kilogramul de macrou, la 15 lei kilogramul de crap proaspăt. În supermarket aceleaşi produse costă în general cam cu 10 până la 20% mai mult. Suficient pentru o distracţie de final de săptămână.

O fi ieftin, o fi scump să mai ieşi la un grătar?

Numai pentru fripturi, două familii, cu o medie de şase-opt persoane - pentru că de regulă la picnic se merge în grup, trebuie să scoată din buzunar maxim  30 de lei. Dacă se adaugă, pentru aperitiv brânză, roşii, castraveţi, bugetul de distracţie este mărit cu încă vreo 20 de lei. Cărbunii pentru jar înseamnă la rândul lor alţi 15 lei. 
 

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite