Brăila: Dispute pentru ultima pistă de dirt track

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brăila: Dispute pentru ultima pistă de dirt track
Brăila: Dispute pentru ultima pistă de dirt track

Autorităţile susţin că pista de la noi, singura de acest gen din România, poate fi folosită numai cu autorizaţie

Existenţa singurei piste din ţară pentru competiţii europene de dirt track este pusă sub semnul întrebării. Autorităţile susţin că recentele competiţii desfăşurate aici au pus în pericol pista. Însă fanii stau cu sufletul la gură, în aşteptarea următoarei runde.

Atât primarul Aurel Simionescu, cât şi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Gheorghe Bunea Stancu susţin că Stadionul Municipal trebuie protejat şi că toate manifestările sportive care vor avea loc acolo trebuie anunţate.

“Fiecare manifestare sportivă trebuie organizată sub o anumită formulă. Nu sunt împotriva competiţiilor sportive organizate aici, dar trebuie să se ţină cont de fiecare tip de activitate”, a spus primarul Aurel Simionescu.

Şi şeful CJ este de aceeaşi părere. După ce în urmă cu vreo două săptămâni, Gheorghe Bunea Stancu s-a înfuriat şi nu le-a permis intrarea pe stadion fanilor strânşi la o competiţie de dirt track, acum acesta a revenit la sentimente mai bune şi spune că pista poate fi folosită şi pe viitor pentru diverse competiţii, dar numai după ce se vor lua toate măsurile de siguranţă.

Zumzetul motoarelor se auzea până la capătul oraşului

“Nu vom interzice intrarea pe stadion, dar trebuie să ne punem un semn de întrebare de ce numai la Brăila a rămas o astfel de pistă. Am pus bani acolo şi Consiliul Judeţean, şi Primăria şi trebuie să ne protejăm interesele. Am trimis o echipă de control la stadion să vedem ce a rămas acolo, dacă s-a stricat ceva. Şi atâta zgomot cât se face acolo nu este tocmai bine. Până  la capătul oraşului se auzea zumzetul motoarelor”, a punctat şeful CJ.

Pe de o parte, municiplitatea spune că scaunele din primele rânduri trebuie acoperite cu ceva. Şi asta pentru ca petele de ulei şi alte pulberi care sunt împrăştiate de motoare să nu murdărească scaunele, mizeria fiind în acest caz greu de îndepărtat.

Pe de altă parte, organizatorii manifestărilor de dirt track au spus că măsurile de precauţie au fost luate şi că în afară de puţin praf ridicat, altceva rău nu s-a întâmplat. Fanii sportului cu motor sunt de altă părere şi spun că autorităţile îşi fac griji degeaba.

5.000 de spectatori, la ultima competiţie

“Numai la ultima competiţie au fost peste 5.000 de suflete pe stadion. Se auzeau motoarele tocmai din Radu Negru. A fost un spectacol pe cinste. Totul s-a desfăşurat în cadru organizat şi nu înţeleg de ce autorităţile doreau să închidă stadionul. Competiţiile sportive ar trebui să fie încurajate, avem o pistă apreciată”, spune Valeriu, 31 ani, un împătimit al dirt track-ului.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite