Directorii instituțiilor descoperite cu nereguli financiare de Curtea de Conturi ar trebui demiși

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea PDL Brăila consideră că primarul Aurel Simionescu ar trebui să-i demită pe directorii instituțiilor care figurează cu erori financiare în Raportul Curții de Conturi pe anul 2010.

Președintele PDL Brăila, Constantin Dumitriu a declarat astăzi, 1 martie, că Simionescu ar trebui să demită pe cei de la conducerea instituțiilor din subordinea Primăriei precum. Eco, Administrația Zonei Libere, Direcția de Asistență Socială, Teatrul Maria Filotti, și el însuși să-și dea demisia de onoare.


"Este incredibil! Nu există nicio scuză pentru aceste erori financiare care ajung la 120 milioane de euro. Cer ca primarul să se implice și să demită conducerile acestor instituții", a precizat președintele Constantin Dumitriu.


Acesta a făcut comparație între directorii instituțiilor descoperite cu nereguli și directorii deconcentratelor care au fost numiți de PDL. "Vedem acum cu adevărat care sunt competenții din administrație fiindcă tot au fost blamați directorii de deconcentrate".


Publicarea Raportului Curții de Conturi a fost salutată și de deputatul Viorel Balcan care a spus că ar fi corect ca directorii cu pricina nu doar să răspundă pentru greșelile făcute ci să și plătească pentru toate pagubele produse.
"Iată că transparența cu care Curtea de Conturi prezintă anumite acte de indisciplină financiară comise de anumite instituții constituie o bilă albă, un lucru pozitiv. Acești directori ar trebui să răspundă dar și să plătească pentru toate pagubele", a declarat Balcan.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite