Din cauza birocraţiei excesive patronii ignoră avantajele angajării elevilor şi studenţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenții și elevii care se angajează pe perioada vacanței de vară la o firmă îi pot face pe angajatori să scoată mai puțini bani din buzunar pentru dări în cazul acestora decât a celorlalte categorii de salariati.

Patronul firmei are dreptul să solicite din bugetul asigurărilor pentru șomaj, un stimulent financiar, lunar, egal cu 50 % din valoarea indicatorului social de referință.

Astfel, angajatorul suportă din fonduri proprii diferența dintre stimulentul financiar lunar acordat și salariul propriu-zis.

Din păcate, până în prezent nici un angajator nu s-a arătat interesat de această oportunitate.

„ Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Brăila nu a primit nicio solicitare în acest sens. În anii anteriori au fost câteva", a precizat Marinela Răileanu, consilier al Ageției.

60 de zile pe an

O parte dintre angajatori nu știu despre această oportunitate, iar cei care au aflat evită să facă demersul din cauza birocrației.

"Alergi prea mult pentru a face actele și nu ai siguranța că persoana se va potrivi postului. Eu aș angaja un tânăr dacă este interesat de muncă", spune Elena Meiroșu de la firma „Veracruz".

Stimulentul se acordă pe o perioadă de maxim 60 de zile lucrătoare într-un an pentru angajatorii care au la muncă studenții și elevii, în baza unui contract individual de muncă pe durată determinată, cu normă întreagă sau cu timp parțial sau în baza unui contract de muncă temporar numai dacă durata acestuia este egală sau mai mică decât perioada vacanței.

Pentru obținerea ajutorului angajatorii trebuie să încheie cu AJOFM o convenție, în 30 de zile de la data angajării studentului sau elevului.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite