Din 20 septembrie poliţiştii brăileni încep protestul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii solicită între altele plata integrală a muncii prestate de poliţişti, corespunzător timpului efectiv lucrat şi nu redusă cu 25% (altfel, la 75% salariu = 75% muncă). Neacceptarea muncii care nu este remunerată sau compensată, prin timp liber corespunzător.

La sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean poliţiştii nu vor lucra cu publicul. Nu se vor primi sesizări ori alte documente ale cetăţenilor, cu excepţia celor pentru care soluţionarea sau procesarea nu suferă amânare. Prin afişe postate la sediile poliţiei, cetăţenii vor fi îndrumaţi să transmită sesizările prin poştă sau electronic pe adresele de e-mail ale instituţiei.

La poliţia rutieră poliţiştii vor fi prezenţi în teren, dar nu vor patrula, nu vor dirija traficul rutier, nu vor aplica sancţiuni contravenţionale, cu excepţia avertismentelor (art. 95 OUG 195/2002 republicat şi, în celelalte situaţii, art.5 lit. (a) şi art.7 alin. (1) din OG nr.2/2001);
Dacă echipajul nu este constituit din 2 poliţişti, sau dacă poliţiştii ce urmează să se deplaseze in misiune nu primesc echipamentul de protecţie specific, aceşti vor refuza deplasările în teren;

Nu vor fi utilizate aparatele radar şi etilotestele care nu sunt omologate metrologic;

În situaţia cercetării unui accident cu victime produs în ultima parte a programului de lucru, poliţiştii, după efectuarea cercetărilor, vor ieşi din serviciu, refuzând să finalizeze documentele într-un timp suplimentar de lucru, dacă nu se emite o dispoziţie scrisă în acest sens.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite