Diana Mocanu ridică ştacheta pentru înotul brăilean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Diana Mocanu antrenează o echipă de 20 de copii la CSM
Diana Mocanu antrenează o echipă de 20 de copii la CSM

Sportiva care a dus numele Brăilei pe cele mai înalte podiumuri din lume vrea să scoată performanţă cu copiii pe care-i antrenează.

Dublă campioană mondială la Olimpiada de la Sidney, Diana a ocupat locul I aproape un deceniu, la toate competiţiile sportive, şi s-a retras în plină glorie. După o pauză de aproape doi ani, Diana Mocanu a revenit, ca antrenor, în sportul în care a făcut performanţă.
În acest moment, Diana este angajată la Clubul Sportiv Municipal Brăila (CSM), unde antrenează o echipă de 20 de copii. A fost dorinţa ei să participe la ridicarea ştachetei în înotul brăilean şi spune că va continua să-şi dea aportul pentru ca aceşti micuţi să facă performanţă.


„Într-adevăr, antrenez la CSM o grupă de puţin peste 20 de copii. Sunt implicată în sportul local şi voi rămâne aşa, îmi place ceea ce fac, îmi doresc ca aceşti copii să performeze", ne-a declarat Diana Mocanu.
Diana munceşte cu o rigurozitate ieşită din comun şi acest fapt este apreciat atât de către copii, cât şi de către părinţi. „Sunt foarte mulţumit de metoda de luru a antrenoarei fiului meu. Copilul se dezvoltă frumos, e mult mai organizat şi mult mai sănătos", ne-a declarat Viorel F., un părinte.


O nouă abordare


Alături de Diana, mai sunt încă nouă-zece antrenori, oameni care, deşi n-au ajuns niciodată la performanţele „fetei de aur" - cum i se spune Dianei Mocanu - se străduiesc să păstreze renumele înotului la Brăila. De asemenea, se face performanţă şi în cadrul LPS, dar şi în bazinele particulare, unde se susţin atât cursuri de iniţiere, cât şi de performanţă.


„Vreau să vă spun că, în ultima perioadă, atât copiii, cât şi părinţii conştientizează importanţa practicării acestui sport complet. Copiii sunt doritori să înveţe, iar eu, personal, în această vară, am făcut cursuri şi cu părinţi. Metoda a prins şi e o dovadă că tot mai mulţi brăileni se îndreaptă spre acest sport", ne-a declarat Ema Vasile, antrenor independent.


Per total, peste 300 de copii din Brăila practică acest sport. Puţini dintre ei s-au îndreptat spre înotul de performanţă. Recent, Diana Mocanu chiar şi-a dus echipa la o competiţie locală şi, dintre copiii ei, s-au desprins câteva vârfuri. Urmează, evident, marile încercări, pentru care micuţii cu vârste între 5 şi 13 ani mai au mult de muncă.


O oră de înot, în funcţie de vârstă şi de categorie, costă între 12 şi 16 lei. În Brăila, sunt, însă, numai vreo cinci bazine care se prtează iniţierii şi doar unul performanţei. Recent, autorităţile locale au anunţat că vor contribui la finanţarea unei baze sportive, de 34 de milioane de lei, cu două bazine: unul olimpic, pentru performanţă şi competiţii, iar altul pentru iniţiere şi antrenament.


Citeşte amănunte în săptămânalul ADS nr. 15. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei şi are preţul de 0,90 lei.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite