Dezvăluiri: Vezi cum un post în Jandarmeria Brăila a fost rampă de lansare spre IGPR a unui "potentat" de la Centru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandalul MAI şi-a întins tentaculele, iar pe şest, un bucureştean a ocupat funcţia de ofiţer de presă la Jandarmerie.Oficial, Jandarmeria din Brăila are de doi ani blocat postul de ofiţer de relaţii publice, însă, neoficial, postul a constituit o rampă de lansare în IGPR a unui ofiţer cu nume „SS" din Capitală.

Curios este că, tot de doi ani, un subofiţer din Brăila, absolvent al unei facultăţi de profil, ocupă, prin delegaţie şi prin cumul de funcţii, dar fără plată, posturile de ofiţer de presă şi ofiţer de relaţii publice.

VEZI AICI REZULTATELE CONTROLULUI


Că postul era, de fapt, ţinut „sub lacăt" pentru un anume ofiţer din Capitală a fost descoperit, curios, chiar la IJJ Brăila, în decembrie 2010 de către Corpul de Control al MAI. Cu toate acestea, jandarmii brăileni susţin că ei au aflat „abia zilele trecute".

Angajări ilegale în Jandarmerie. Ministrul Igaş sesizează Parchetul


„Postul de ofiţer la Compartimentul Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Brăila a fost ocupat prin încălcarea mai multor ordine ale Ministrului Administraţiei şi Internelor, dar şi a regulamentelor care prevăd o anume procedură pentru angajarea din sursă externă", a susţinut Marius Teodorescu, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Române.
În trecut, conducerea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Brăila a susţinut că postul este blocat, invocând, „cu amabilitate", austeritatea bugetară . De fapt, ofiţerul de relaţii publice - „fantomă" nici nu a călcat vreodată în Brăila, iar postul de aici nu a fost decât o rampă de lansare spre IGPR pentru el. Culmea este că numele acestuia este „Strict Secret", chiar dacă, în acelaşi raport al Corpului de Control MAI, se arată că respectivul a fost demis, alături de alţi doi ofiţeri din ţară, aflaţi într-o situaţie similară. Surse din IGPR spun că respectivul a avut un traseu sinuos şi s-ar numi Moroianu.

Şi acum, tot blocat


„Parchetul îi cercetează pe cei trei care au fost angajaţi dar şi pe cadrele din interior care au favorizat încadrarea celor trei. Ancheta aflată în curs va stabili cine şi de ce se face vinovat", ne-a declarat, telefonic, cpt. Marius Teodorescu, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române.
Până la liniştirea apelor, MAI a blocat din nou posturile.

„La nivelul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Brăila, la Compartimentul Relaţii Publice, sunt două posturi: unul de ofiţer şi celălalt de subofiţer. Cel de ofiţer este blocat de mai bine de doi ani", ne-a mai explicat plt. Sorin Neftode.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite