Deţinutul care a fugit de la Penitenciarul Tichileşti a fost prins. El se ascundea la un prieten din Brăila!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viorel Brânză, 17 ani, care a pus pe jar toată poliţia română după ce a evadat de la Tichileşti, a fost prins, astăzi. Se ascunde pe strada Cocorilor din cartierul brăilean Viziru. Se pare că a fost identificat de un agent al penitenciarului, care a alertat o patrulă din zonă.

După ce a fost căutat şi-n gaură de şarpe, dat în urmărire naţională şi în consemn, Brânză a fost prins în municipiul BRăila, absolut întâmplător. Cel puţin aşa rezultă din comunicatul formulat de Ionel Dincă, purtătorul de cuânt al Penitenciarului pentru tineri şi Minori de la Tichileşti.

"Astăzi, 22 februarie 2011, persoana privată de libertate Brânză Viorel, condamnată definitiv la o pedeapsă de 1 an şi 4 luni, care a părăsit secţia cu regim deschis a Penitenciarului de Minori si Tineri Tichileşti, a fost reţinută şi predată organelor de poliţie de către un agent al P.M.T.Tichileşti. Agentul şef principal C.I. salariat al penitenciarului se afla în timpul liber şi efectua o vizită la o persoană ce locuieşte în blocul E4 de pe aleea Cocorilor din cartierul Viziru, Brăila. În timp ce agentul intra în scara blocului persoana privată de libertate părăsea imobilul având asupra sa un grătar metalic şi un cablu electric. Interpelată de către cadrul unităţii noastre dacă nu este persoana căutată, minorul a oferit date confuze privind identitatea sa şi a încercat să plece. In momentul imediat următor agentul a sunat la 112 solicitând sprijinul poliţiei care a sosit în scurt timp pentru a ridica în vederea cercetării bănuitul".

PUNCTUL DE VEDERE AL POLIŢIEI

Potrivit comunicatului Poliţiei, gardianul ar fi sunat la Poliţie.

"Astăzi, la orele 11.15, un brăilean a sunat la Poliţie, apelând numărul 112, şi a sesizat că a văzut un tânăr care seamănă cu cel evadat din Penitenciarul Tichileşti.
În câteva minute, cea mai apropiată patrulă de poliţie a ajuns la faţa locului şi l-a condus pe tânăr la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila pentru cercetări.
Poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale l-au preluat şi, cu toate că şi-a declinat o altă identitate, neavând asupra sa niciun document, au stabilit că este B.V. (17 ani), cel care, la data de 11 februarie a.c., a evadat din Penitenciarul de Minori şi Tineri, din comuna Tichileşti.
Reamintim că, în ziua de 11 februarie a.c., la orele 20.10, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila a fost sesizat de lucrătorii Penitenciarului de Minori şi Tineri Tichileşti cu privire la faptul că, în urma efectuării apelului de seară, s-a constat lipsa numitului B.V., deţinut în această unitate, din data de 12 mai 2010, aflându-se, în regim deschis, în executarea unei pedepse de 1 an şi 4 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.
Imediat comanda Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila a dispus instituirea de filtre, compuse din poliţişti, poliţişti de frontieră şi jandarmi, la toate ieşirile din judeţul nostru, pentru depistarea şi prinderea acestuia", se arată în nota de presă trimisă în urmă cu scurt timp de către Biroul de Presă al Poliţiei Brăila.

Deoarece nu a fost depistat, poliţiştii de la Compartimentul Urmăriri al Serviciului de Investigaţii Criminale l-au dat în urmărire la nivel naţional.
În prezent este cercetat de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evadare.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite