Deţinuţii din Penitenciarul Brăila au marcat Ziua Internaţională a Toleranţei printr-o manifestare artistică dedicată persoanelor cu nevoi speciale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Persoanele cu nevoi speciale s-au întâlnit cu deţinuţii
Persoanele cu nevoi speciale s-au întâlnit cu deţinuţii

Penitenciarul Brăila a marcat Ziua Internaţională a Toleranţei şi Integrării printr-o acţiune organizată, vineri dimineaţă la sediul Asociaţiei „AVIV" - Centrul de psihoterapie pentru autism şi alte nevoi speciale.

Acolo a prezentat un program artistic susţinut de opt persoane private de libertate, care alcătuiesc formaţia vocal - instrumentală a unităţii.

Obiectivul acestei acţiuni a fost de a învăţa să fim toleranţi unii cu ceilalţi, de a învăţa să acceptăm că ființele umane, care se caracterizează natural prin diversitatea aspectului lor fizic, prin situația lor, prin felul lor de exprimare, comportare și prin valorile lor, au dreptul de a trăi în pace și de a fi cele care sunt.

Acţiunea a comportat şi un impact emoţional crescut, ce poate sensibiliza persoanele private de libertate la nevoile speciale ale fiecăruia, la faptul că fiecare fiinţă umană este demn de respect.


Ziua Internaţională a Toleranţei şi Integrării adoptată în 1995, la Paris de UNESCO - defineşte toleranţa ca fiind respectul, acceptarea şi aprecierea bogăţiei şi diversităţii culturilor, felurilor de expresie şi manierelor de exprimare a calităţii de fiinţă umană.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite