Deţinuţii brăileni au şansa să devină bucătari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

16 deţinuţi din penitenciarul Brăila vor participa la cursuri de calificare în meseria de bucătar. Cursurile se desfăşoară în cadrul proiectului "Economia Socială - O nouă provocare în inserţia pe piaţa muncii a deţinuţilor", cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Proiectul este derulat de Centrul Român pentru Educaţie şi Dezvoltare Umană (CRED), care împreună cu conducerea Penitenciarului Brăila, a selectat un număr de 16 participanţi pentru prima serie de curs pentru bucătari. Selecţia s-a realizat cu respectarea cerinţelor legislaţiei în vigoare, nivelul de studii obligatoriu şi avizul acordat de medicul din penitenciar „apt pentru a urma cursul de bucătar".

Cursul este de nivel doi de calificare, a început în data de 7 decembrie 2010 şi dureaza 6 luni. Absolvenţii cursului au astfel şansa să se califice în meseria de bucătar, urmând ca după finalizarea cursului, o parte să fie angajaţi la bucătăria penitenciarului. La ieşirea din detenţie vor putea sa fie angajaţi în structuri ale economiei sociale sau la partenerii de proiect.


Prin acest proiect Centrul Român pentru Educaţie şi Dezvoltare Umană susţine persoanele private de libertate să-şi schimbe esenţial modalităţile de petrecere a timpului în perioada detenţiei astfel încât să participe la restructurarea vieţii şi a comportamentului lor ajungând să-şi programeze în mod eficient, încă din perioada în care se află în detenţie, posibilităţile de reinserţie socială.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite