Deseară ora 17.00: Începe Festivalul Poeţilor din Balcani la Casa Tineretului din Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de două zile, Brăila este gazda unui proiect cultural de poezie. Nume importante ale literaturii din România şi Albania şi-au anunţat participarea la cea de-a patra ediţie a festivalului desfăşurat în foaierul Casei Tineretului.

În această seară, de la ora 17.00, în foaierul Casei Tineretului are loc deschiderea celei de a patra ediţii a proiectului cultural „Festivalul poeţilor din Balcani".

La ora 18.00 încep recitalurile de poezie susţinute de Adrian Gheorghe, Victoria Milescu, Horia Zilieru, Adrian Munteanu, Ileana Mălăncioiu şi mulţi alţii. Seara lirică va fi încheiată de actorul brăilean Dan Moldoveanu care va recita din poezia albaneză contemporană.

Ziua a doua a festivalului va debuta la ora 10.00 cu o prelegere susţinută de dr. Luan Topciu pe tema „Literatura albaneză în spaţiul balcanic". Dr. Sami Pirraj prezintă „Viaţa culturală din Kosovo", iar de la ora 11.00 Ansamblul Serenada al Asociaţiei Liga Albanezilor din România va susţine un program artistic.

Brăila: Ce oraş european să vizitez/Concurs de Ziua Europeană a Limbilor 2010

La ora 12.00 oaspeţii albanezi vor vizita câteva obiective culturale din oraş, iar după amiază va fi vernisată o expoziţie de documente.

Festivalul Poeţilor din Balcani se va încheia cu lansarea publicaţiilor „Balcanica 4. Poeţi români şi albanezi" şi „Caietele Balcanica", dar şi cu decernarea Premiului Balcanica pentru poezie - 2010.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean, biblioteca publică şi Filiala Brăila - Galaţi a Uniunii Scriitorilor din România.

Eveniment: Mâine, se redeschide Palatul Lyra, Templul Muzicii Culte

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite