Deseară, la Brăila, se joacă celebra piesă "Tache, Ianche şi Cadâr", în cadrul Festivalului Zile şi Nopţi de Teatru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scenă din spectacolul "Minunata lume nebună"
Scenă din spectacolul "Minunata lume nebună"

Două comedii de excepţie vor încheia ediţia de anul acesta a Festivalului „Zile şi Nopţi de Teatru la Brăila", capodopera lui Victor Ioan Popa „Take, Ianke şi Cadâr" care se joacă astăzi de la ora 19.00 şi piesa în regia lui Radu Afrim „Sufletul. Puncte de vedere" care se va juca mâine.

Piesa „Take, Ianke şi Cadâr" este pusă în scenă de Teatrul „Toma Caragiu" din Ploieşti, iar regia este semnată Lucian Sabados. Spectacolul este unul dintre cele mai populare ale dramaturgiei noastre şi a fost distins cu Premiul pentru cel mai bun spectacol din dramaturgia româneasca la Premiile Naţionale Anuale în domeniul teatrului pentru anul 2001.
"Sufletul. Puncte de veghere"

Duminică, de la ora 18.00, la Sala Studio se joacă, în premieră, piesa "Lecţia" de Eugene Ionesco, în regia lui Ciprian Nicolăiasa, prezentată de Teatrul "Maria Filotti" din Brăila. Apoi, de la ora 20.00 la Sala Mare se va juca spectacolul care va încheia Festivalul, "Sufletul. Puncte de veghere" după "Eine Heikle Sache, die Seele" de Dimitre Dinev, în regia lui Radu Afrim.
Festivalul s-a bucurat de un enorm succes şi anul acesta chiar dacă a fost organizat pe ultima sută de metri şi bugetul alocat a fost mai mic. "Având în vedere că suntem într-un an de austeritate financiară, dar plecând de la ideea că festivalul trebuia neapărat să aibă loc, ediţia aceasta a fost una mai restrânsă, fără prea mult festivism", a declarat Mircea Bodolan, directorul teatrului. Cu toate acestea, sălile au fost în fiecare seară pline.
Festivalul "Zile şi Nopţi de Teatru la Brăila se va încheia duminică la ora 22.00 la Clubul Festivalului, cu petrecerea de final.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite