Deputatul brăilean Cristian Rizea este anchetat de DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul Cristian Rizea
Deputatul Cristian Rizea

El este bănuit că ar fi participat la cheltuirea ilegală a peste un milion de euro, bani europeni. Fondurile erau alocate de la Uniunea Europeană printr-un program pentru tineri, iar acum România trebuie să returneze aceşti bani.

Anchetat pentru fraude cu fonduri europene, Cristian Rizea este bănuit, totodată, că şi-ar fi trecut o serie de bunuri pe numele unor apropiaţi, susţin surse judiciare.

Dosarul în care este anchetat deputatul PSD Cristian Rizea a fost deschis în primăvara acestui an, la scurt timp după ce oficialii Comisiei Europene au somat Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret (ANST) să restituie 1,1 milioane de euro, bani care ar fi fost cheltuiţi ilegal, în perioada 2003 -2005. Banii trebuiau restituiţi în 20 de zile.

Invocând ancheta anticorupţie în derulare şi faptul că, în cadrul acesteia, sunt necesare nu doar clarificări ale documentelor şi proiectelor derulate, dar şi soluţii ale anchetatorilor, reprezentanţii Autorităţii au negociat cu Bruxelles-ul o derogare, până la o rezoluţie a procurorilor.

Cristian Rizea neagă toate acuzaţiile care i se aduc. El mai are un dosar la DNA, din anul 2007, fiind suspectat că a deturnat 1,6 milioane euro, sumă provenită tot din fonduri europene.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite