Deputatul brăilean Cristian Rizea a cedat nervos în faţa judecătorilor. El este acuzat că şi-a furat şi fratele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul PSD  Cristian Rizea
Deputatul PSD Cristian Rizea

Pe deputatul PSD Cristian Rizea (42 de ani) l-au lăsat nervii în faţa judecătorilor din Comisia de cercetare a averilor de la Curtea de Apel Constanţa, care urmează să decidă în privinţa confiscării a 300.000 de euro din averea sa. Este suma găsită în conturi de inspectorii de integritate şi pe care deputatul nu o poate justifica- notează Adevărul în ediţia de ieri.

Pentru că instanţa i-a respins rapid cererea de a prezenta declaraţiile de avere ale unei persoane care nu este parte în proces, Rizea a sărit ca ars de pe scaun, urlând către reprezentantul ANI: „O să am eu grijă de voi. Şi tu, şi nenorocitul ăla de Georgescu sunteţi oamenii lui Băsescu. O să zburaţi voi de acolo! O să am eu grijă de asta! Ca nişte căpuşe sunteţi".

CITEŞTE AICI TOT ARTICOLUL!

„Domnule, Rizea, depăşiţi limitele bunului-simţ!", l-a apostrofat preşedinta Comisiei. Avertismentul, venit ca un duş rece, l-a liniştit brusc pe deputat. S-a aşezat cuminte pe scaun, dar a continuat să vocifereze în şoaptă. „Hmmm, o să vezi tu, o să vedeţi voi!", a început apoi să mârâie printre dinţi bălăbănindu-şi capul către reprezentantul ANI. Care era preocupat să audieze singurul martor în proces: omul care i-ar fi acordat deputatului împrumutul.

Martorul lui Rizea nu prea-l cunoaşte pe Rizea

Declaraţiile acestuia sunt halucinante: nu-l cunoaşte prea bine pe Cristian Rizea, s-au cunoscut întâmplător „la dentist" şi, cu toate acestea, nu s-a temut să-i împrumute 300.000 de euro, bani cu care deputatul ar fi urmat să construiască un duplex pentru amândoi pe un teren al său. În plus, pe martor, un om simplu, cu venituri modeste, nu l-a interesat ce va construi parlamentarul cu banii lui, cum vor împărţi viitoarea casă şi nici cum va intra în posesia actelor de proprietate.

„Cum aţi putut acorda acest împrumut unei persoane pe care nu o cunoşteaţi suficient, fără să vă intereseze toate aceste aspecte? De ce atunci când i-aţi acordat domnului Rizea împrumutul aţi semnat o simplă hârtie, iar în momentul când aţi primit înapoi banii aţi preferat să mergeţi la notar pentru încheierea actului?", curgeau întrebările juristului ANI pentru martor.

Deputatul Rizea are acum propria variantă despre modul în care s-a derulat procesul de la Curtea de Apel Constanţa. „O să vedeţi că sunt nevinovat. Urmează acum doar o expertiză contabilă şi atâta tot. A fost audiată şi persoana care mi-a dat împrumutul, care a zis că i l-am returnat, deci chiar nu sunt adevărate nici măcar 1% din toate acuzaţiile nefondate."

Deputatul a negat că ar fi ameninţat sau jignit pe cineva la proces. „N-am înjurat, însă am avut răbufnirile mele, dar e normal, acest proces este o comandă politică", a spus Rizea. Când reporterii „Adevărul" i-au spus că instanţa ar fi consemnat faptul că i-a jignit pe reprezentanţii ANI, Cristian Rizea a replicat: „Nişte lachei! Sunt la comandă politică, dar eu cred că lucrurile trebuie judecate pe acte. Eu am acceptat să fiu linşat mediatic şi, de ziarul dumneavoastră şi de alte ziare".

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite