Deputatul Eugen Bădălan a fost condamnat în dosarul ”Tofan”. Vezi aici decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eugen Bădălan
Eugen Bădălan

Generalul Eugen Bădălan, fostul șef al Statului Major General al Armatei Române, deputat din partea PD-L în Colegiul uninominal 2 Brăila, a fost cercetat penal și trimis în judecată în dosarul "Tofan".

Pe lânga generalii (r) Eugen Bădălan și Mihail Popescu, procurorii anticorupție i-au mai trimis în judecată pe generalul (r) Neculae Oțelea, pe coloneii (r) Toader Mandea și Eugen Calcan, precum și pe Simion Linca. Cei șase au fost acuzați de prejudicierea Statului Major al Forțelor Terestre cu suma de peste 4,4 milioane de lei, echivalentul a 1,26 milioane de euro.


Marți, 7 decembrie 2011, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României s-a pronunţat în dosarul "Tofan" și a decis condamnarea celor şase inculpaţi la câte patru ani de închisoare, cu supendare sub supraveghere (termen de încercare nouă ani) pentru abuz în serviciu şi prejudicii aduse Ministerului Apărării Naţionale (MApN). Toți au fost obligați și la plata despăgubirii de peste 4,5 milioane lei Ministerului Apărării Naţionale.

Încă nu se cunoaște motivarea instanței pentru a afla dacă Eugen Bădălan are interdicția de a alege și a fi ales pe perioada celor nouă ani de "încercare". În scurt timp PDL trebuie să-și prezinte punctul de vedere asupra faptului dacă parlamentarul brăilean va rămâne la Camera Deputaților sau locul său va fi vacantat și se vor organiza alegeri în colegiul care l-a propulsat în Parlament.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite