Demis fără un motiv plauzibil, şeful Poliţiei brăilene l-a învins pe ministrul Igaş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarul-şef Cătălin Chivu a contestat la Curtea de Apel Galaţi ordinul prin care ministrul îl elibera din funcţie. Comisarul-şef Cătălin Chivu a cerut suspendarea ordinului emis de ministrul Administraţiei şi Internelor întrucât, prin acest act administrativ, pe lângă demiterea din funcţia de şef al IPJ Brăila, a fost şi retrogradat într-o funcţie inferioară.

Ministrul Traian Igaş şi-a motivat decizia de a-l elibera din funcţie pe şeful IPJ Brăila, în luna aprilie 2011, cu acuzaţia de "neglijenţă în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispoziţiilor primite de la şefii ierarhici sau de la autorităţile anume abilitate de lege".

Printre cele peste 10 abateri pe care Ministerul Administraţiei şi Internelor i le impută comisarului-şef Cătălin Chivu se numără delegarea excesivă a atribuţiilor sale de serviciu şi administrarea defectuoasă a resurselor umane din cadrul inspectoratului.

Zilele trecute, judecătorii au dispus suspendarea ordinului întrucât trecerea lui Cătălin Chivu într-o funcţie inferioară i-ar afecta salariul, dar şi buna funcţionare a IPJ Brăila.
Comisarul-şef a argumentat în cererea depusă la dosar că "o numire cu caracter temporar a unei alte persoane pe funcţie devine inoperantă până la soluţionarea de către minister a contestaţiei".

În legătură cu demiterea din funcţie a poliţistului brăilean, judecătorii au apreciat că măsura i-ar aduce lui Chivu, nu numai prejudicii materiale, dar şi morale.

Suspendarea ordinului de ministru dispusă de Curtea de Apel Galaţi este valabilă până la judecarea pe fond a dosarului în care şeful IPJ Brăila a cerut anularea dispoziţiei.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite