AFACERI: Firmele sunt invitate să depună declaraţiile şi online şi beneficiază de scutiri la plată dacă oferă locuri noi de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Declaraţia lunară privind evidenţa nominală a asiguraţilor şi a obligaţiilor de plată la bugetul asigurărilor pentru şomaj trebuie depusă sau transmisă până cel târziu 25 a lunii următoare celei pentru care se datorează drepturile salariale şi/sau veniturile.

Declaraţia se depune la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Brăila, din Bulevardul Dorobanţilor, nr. 603 - 605.

Pentru angajatorii care nu au timp de stat la ghişeu există posibilitatea depunerii acesteia la adresa de e-mail br_decl@ajofm.anofm.ro.

"Facem menţiunea că anul trecut 39 % dintre angajatori au depus declaraţiile lunare pe e-mail. Anul acesta, până la această dată, procentul de angajatori care au depus declaraţiile lunare pe e-mail a fost de 45 %, în creştere cu 0,6 puncte procentuale", a precizat Laurenţia Vasilescu, purtător de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Potrivit legii, nedepunerea declaraţiei lunare până la termenul stabilit sau completarea acesteia cu informaţii eronate se sancţionează cu amenzi cuprinse între 5.000 şi 10.000 de lei.

Scutiri de la plată

Angajatorii au însă şi facilităţi atunci când angajează şomeri pe locuri de muncă nou create.

Dacă acele persoane sunt menţinute în activitate cel puţin 12 luni, angajatorii beneficiază pe o perioadă de şase luni de la data încadrării acestora, de scutiri de la plata contribuţiilor de asigurări sociale pentru aceste persoane.

"În cazul în care stabilirea raporturilor de muncă se realizează începând cu data de întâi a lunii, scutirea se acordă începând cu această dată", a spus purtătorul de cuvânt al AJOFM.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite