Braila: Debarcaderul turistic este deja supra aglomerat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braila: Debarcaderul turistic este deja supra aglomerat
Braila: Debarcaderul turistic este deja supra aglomerat

Noul port turistic dat în folosinţă anul acesta, oferă capacităţi de staţionare unui număr sporit de nave. Cererea însă depăşeşte cu mult numărul locurilor de andocare

Dacă până în urmă cu 10-15 ani singurii care aveau ambarcaţiuni erau pescarii împătimiţi, odată cu aparuiţia veniturilor consistente, numărul bărcilor cu motor sau a micilor yacht-uri, a crescut în ritm alert.Şi odată cu aceasta, a crescut şi cererea de locuri de andocare.
Acest lucru a impus modernizarea debarcaderului, care astăzi poate oferi peste 300 de locuri de staţionare pentru ambarcaţiunile mici şi mijlocii.
„Am luat astăzi în primire , pe procesul verbal, un număr de 262 de ambarcaţiuni. ” ne-a declarat Tudorel Mândroasă supraveghetor în schimbul I la portul turistic.
„Am avut zile însă în care au fost trase la debarcader şi peste 350 de nave. Accesul pe linia navelor se face numai în urma predării pass-ului, astfel că la intrarea ieşirea din schimb ştim cu exactitate câte nave sunt la chei şi câte sunt în marş. Iar pass-ul arată clar că numai persoanele care deţin ambarcaţiuni aici, sau însoţitorii au acces în zonă ” ne-a explicat interlocutorul.

Bărcile, ca şi maşinile, au nevoie de un loc de staţionare
Oamenii care au ambarcaţiuni aici sunt mulţumiţi şi de serviciile oferite dar şi de noua construcţie „Este altceva, faţă de până acum.Înainte dacă scădea apa, mergeam pănă la podul de acostare prin nămol până la genunchi. Dacă creştea apa, trebuia să te ia cineva cu barca să te ducă la nava ta. Acum este întradevăr ceva civilizat, modern, încă departe de un oraş european dar, tot este bine  că ne mişcăm rapid în direcţia bună” ne-a declara Sorin, posesor de ambarcaţiune aflată în portul turistic Brăila.
Singura problemă care rămâne este a ofertei de noi locuri de andocare. Se pare însă că un nou port turistic va lua fiinţă lângă cel actual, şi totul prin iniţiativă privată.


Zilnic acostarea costă între 5 şi 30 lei
Preţul unui abonament de andocare variază de la 150 la 50 de lei lunar , funcţie de puterea motorului sau  capacitate navei. Pentru cei care vin pe calea apei la Brăila şi vor să acosteze, pentru o perioadă scurtă, există un debarcader special. Staţionarea este de 30 de lei pe zi.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite