Dascălii şi psihologii brăileni au declarat război orelor pierdute în faţa calculatorului şi caută soluţii pentru înlocuirea acestora

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Daniel Sârbu a învăţat deja ce şi cum să caute pe calculator
Ionuţ Daniel Sârbu a învăţat deja ce şi cum să caute pe calculator

În tot mai multe şcoli sunt lansate programe menite a-i scoate pe cei mici din lumea virtuală şi a-i aduce în lumea reală, la joacă, la distracţie în aer liber, în colectivitate.

Specialiştii noştri trag un semnal de alarmă: dependenţa de computer se răspândeşte printre cei mici. Şi pentru ca micuţii să nu devină nişte izolaţi, cadrele didactice din Brăila s-au apucat să angreneze elevii în activităţi menite să-i despartă pe micii informaticieni de monitor şi mouse.


„Organizăm tot felul de competiţii sportive, plimbări în parcuri, unde îi angrenăm pe cei mici mai ales în tot felul de jocuri. Ideea este să-i facem să iasă în aer liber să facă mai multă mişcare şi în felul acesta să îi învăţăm de mici cum să-şi ia din natură porţia de sănătate", ne-a declarat directorul Şcolii Generale „Anton Dumitriu", profesor Valentina Duca.


„Decomputerizare", la info


Chiar şi profesorii de informatică au grijă, încă de la început, să le arate copiilor că un calculator este o unealtă şi trebuie utilizat ca atare.
„Când avem ora de informatică, doamna ne pune să căutăm informaţii pentru celelalte materii. Lecţia următoare este de istorie şi am căutat pe internet despre Dacia. Data trecută am văzut tot pe internet imagini vechi cu Brăila şi domnul profesor ne-a explicat de unde era fiecare poză în parte", ne-a spus Ionuţ Daniel Sârbu, elev în clasa a IV-a.


Psihologii spun că numai printr-un efort comun, atenţia copiilor poate fi canalizată pe un drum bun.


„Chiar dacă suntem tentaţi să lăsăm copiii în faţa ecranului numai să fie cuminţi, ca noi să ne vedem de treburile noastre este bine să rupem o oră, două, pentru a fi în spatele lor şi a-i ajuta să înţeleagă că statul timp îndelungat la calculator dăunează în primul rând sănătăţii", ne-a explicat psihologul Dennis Teodorescu, de la Protecţia Copilului.

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite