Curtea de Conturi dă cu instituţiile statului de pământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raportul Curţii de Conturi arată mari nereguli ale autorităţilor
Raportul Curţii de Conturi arată mari nereguli ale autorităţilor

Judecătorii Curţii de Conturi au stabilit că, în 2009, suma totală considerată drept prejudiciu adus statului de către Primăria Brăila depăşeşte 7 milioane de lei.

Astfel, potrivit documentului, „au fost acordate prime şi sporuri salariale conform contractelor colective de muncă şi care excedează prevederilor legale, precum şi tichete cadou unor persoane care nu beneficiază, conform legii".

Numai la Primăria Municipiului, au fost acordate astfel de sporuri de 5,3 milioane lei, iar la Consiliul Judeţean, de un milion de lei.

Vizate sunt şi alte câteva primării din judeţ.

Finanţele, în vizor

La Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Brăila (DSVSA), oamenii Curţii de Conturi au descoperit că a fost calculată eronat contribuţia la Fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale.

AJOFM Brăila a utilizat nelegal, precizează raportul, fonduri de la buget, „prin nerestituirea de către angajatori a subvenţiilor acordate din bugetul fondului pentru şomaj, pentru persoanele cărora le-au încetat raporturile de muncă anterior termenelor prevăzute de lege".

Tot aici, n-au fost înregistrate în contabilitate mijloacele fixe.

N-au scăpat de acuzaţii nici Baza de Reparaţii Nave, Direcţia Silvică şi „Electrocentrale" SA., Direcţia de Sănătate Publică şi Maternitatea.
DGFP se află printre instituţiile luate în vizor de judecătorii Curţii.

Au fost constatate „deficienţe în activitatea de control fiscal şi control financiar exercitată".

Totodată, nu au fost respectate prevederile legale privind „legalitatea, realitatea şi exactitatea evidenţelor contabile şi a bilanţului contabil".

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite