OPORTUNITATE: Cursuri de formare profesională gratuite pentru şomeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De la începutul acestui an, la nivelul Capitalei, au fost încadraţi în muncă 10.089 de şomeri şi 256 de absolvenţi
De la începutul acestui an, la nivelul Capitalei, au fost încadraţi în muncă 10.089 de şomeri şi 256 de absolvenţi

În primul trimestru al anului 2012 A.J.O.F.M. Brăila a cuprins la cursuri de formare profesionala 235 de someri aflati in evidenta agenţiei , în 14 cursuri din domeniile: comert, servicii, informatică şi comunicare în limbi străine.

•La cursurile finanţate din bugetul asigurărilor de somaj - au participat 168 şomeri.
Astfel, şomerii s-au calificat în meseriile: Comunicare in limba engleza; Frizer, Coafor, Manichiurist, Pedichiurist; Operator introducere validare prelucrare date; Ospatar (chelner) vanzator in unitati de alimentatie; Lucrator in comert.
• La cursurile finantate din fonduri europene - au participat 67 someri, care s-au calificat in meseriile: Agent paza si ordine, Agent vanzari, Lucrator pentru salubrizare, Lucrator instalator pentru constructii, Mediator, Mediator Social, Operator introducere validare prelucrare date, Tehnician ecolog.
La cursurile mentionate au participat si persoane din grupuri tinta vulnerabile, astfel: 94 tineri sub 25 de ani; 34 persoane cu varsta peste 45 de ani; 114 femei; 10 romi; 27 someri din mediul rural; 47 someri de lunga durata.

In trimestru II al anului 2012, A.J.O.F.M. Braila organizeaza pentru persoanele ce se afla in cautarea unui loc de munca, cursuri de formare profesionala in ocupatiile de :
- Operator introducere, validare, prelucrare date (nivel studii: minim liceul);
- Contabil (nivel studii: minim liceul);
- Comunicare in limba engleza (nivel studii: minim liceul);
- Frizer, coafor, manichiurist, pedichiurist (nivel studii: cel putin 6 clase);
- Lucrator finisor in constructii (nivel studii: cel putin 4 clase)
- Constructor drumuri si poduri (nivel studii: cel putin 4 clase)
Cheltuielile vor fi suportate din bugetul asigurarilor de somaj, inclusiv pentru efectuarea analizelor medicale specifice fiecarei meserii. Pentru somerii care vor efectua naveta pe perioada cursului, se vor deconta abonamentele/biletele de transport.
Somerii care doresc sa participe la aceste cursuri pot obtine informatii suplimentare la sediul A.J.O.F.M. Braila, din b-dul Dorobantilor, nr.603-605 sau la sediul Centrului de Formare Profesionala al agentiei, din str.Sergent Tataru, nr.2, corp B, etaj 3 (in curtea Grupului Scolar Mihail Sebastian), sau la telefon 0239/613034.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite