Brăila: Cursuri de formare profesională da, slujbe ba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până acum, 611 persoane au beneficiat de cursurile de formare profesională. 572 de şomeri au participat la cele 30 de cursuri de formare profesională organizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Brăila. Numărul şomerilor este în creştere, cel al locurilor de muncă scade.

S-au organizat, până acum, sute de cursuri de calificare şi recalificare, însă puţini sunt cursanţii care s-au şi angajat după absolvirea acestor cursuri.

28 de şomeri sunt cuprinşi acum la cursuri de formare profesională în domeniul construcţiilor în ocupaţia de “asfaltator”. De la începutul anului însă AJOFM a organizat 30 de cursuri de formare profesională în diverse meserii pentru 611 persoane.

Dintre acestea 572 au fost şomeri, 27 persoane aflate în detenţie în Penitenciarul Brăila şi Tichileşti şi 12 proveneau din mediul rural şi nu au realizat venituri lunare sau au realizat venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare.

Cei mai mulţi cursanţi, la construcţii

Şomerii au participat la cursuri diverse: 278 au optat pentru construcţii, 56 pentru industrie alimentară, 56 pentru agricultură, 56 în domeniul comerţului, 126 în prestări servicii.

Persoanele aflate în detenţie au urmat cursuri de formare profesională în domeniul prestări servicii, iar cei 12 din mediul rural s-au îndreptat către construcţii.

“Din totalul persoanelor cuprinse la cursuri de formare profesională 94 de brăileni aflaţi în căutarea unui loc de muncă din comunele Berteştii de Jos, Tufeşti, Dudeşti, Zăvoaia, Stăncuţa şi oraşul Însurăţei participă la cursuri de formare profesională în domeniul construcţiilor organizate în urma derulării proiectului «O şansă în plus» cofinanţat din Fondul Social European”, a precizat directorul coordonator al AJOFM, Simona Ely Chioibaş.

Nu toţi participanţii la cursuri şi-au găsit un loc de muncă după finalizarea acestora. Majoritatea susţin că în ciuda recalificării este greu să-şi găsească un loc de muncă pentru că slujbele sunt tot mai puţine.

Totul pentru o slujbă bună

“Am urmat un curs de formare profesională în domeniul industriei alimentare şi am sperat că îmi voi găsi mai repede un loc de muncă. Mă gândesc să mă îndrept către o activitate unde nu se cere calificare, să am o slujbă. Este greu să trăiesc din şomaj şi cu ajutorul părinţilor”, spune Maria Agafiţei, 28 ani.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite