Cursuri: 400 de persoane au fost calificate pe piaţa muncii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A început un nou curs de formare profesională la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Brăila. Cei 28 de şomeri înscrişi la curs se vor şcoli în ocupaţia „confecţioner tâmplărie aluminiu şi mase plastice".

De la începutul anului şi până acum au fost organizate prin AJOFM 17 cursuri de formare profesională în meserii variate, la care au participat 383 de persoane din care 332 şomeri, 23 de persoane aflate în detenţie în Penitenciarul Brăila şi în cel din Tichileşti, dar şi 28 de persoane care desfăşoară activităţi în mediul rural şi au venituri lunare mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă.

„Cei 322 de şomeri au participat la cursuri de formare profesională în următoarele domenii: 45,2 % adică 150 au optat pentru una dintre meseriile din domeniul construcţiilor; 8,4 %, respectiv 28 de persoane pentru industrie alimentară; tot 8,4 % în domeniul agriculturii, iar 38 %, respectiv 126, au urmat cursuri în domeniul prestări servicii", spune Simona Cîrligea, directorul coordonator al AJOFM.

Persoanele aflate în detenţie au optat pentru ocupaţiile de bucătar sau frizer, în timp ce brăilenii din mediul rural pentru s-au orientat spre calificări în domeniul prelucrării cărnii, laptelui sau peştelui.

Servicii EURES

AJOFM vine şi în sprijinul şomerilor care vor să plece la muncă în străinătate.

„Serviciile EURES sunt gratuite, transparente şi au ca scop sprijinirea mobilităţii forţei de muncă în UE/SEE", mai spune Simona Cârligea.

Locurile de muncă vacante din străinătate sunt afişate pe http://eures.anofm.ro, tot acolo fiind regăsite informaţii cu privire la modul de ocupare a unui loc de muncă în străinătate, restricţii şi altele.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite