Cursanţii şcolilor de şoferi, la prima întâlnire cu poliţiştii. Vezi aici ce au vorbit!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul campaniei de prevenire a accidentelor rutiere care au drept cauză consumul de alcool la volan „Fii responsabil de sărbători!", Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila, prin Serviciul Rutier, a iniţiat o serie de întâlniri cu persoanele care urmează cursurile şcolilor de şoferi.

La prima activitate, care s-a adresat cursanţilor de la Şcoala de Şoferi Profesionişti Keleş, au participat poliţişti de la Serviciul Rutier, de la compartimentul Analiza şi Prevenirea Criminalităţii şi reprezentanţi ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Brăila.
Activitatea a avut ca scop prevenirea consumului de alcool sau de stupefiante la volan. Poliţiştii le-au amintit viitorilor şoferi o serie de aspecte de ordin legislativ referitoare la consumul de alcool la volan, sancţiunile pe care le riscă în astfel de situaţii, dar, mai ales, pericolele la cer se expun atât ei, cât şi ceilalţi participanţi la trafic.

Specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Brăila au adus în discuţie efectele alcoolului sau a stupefiantelor şi le-au explicat cursanţilor şcolii de şoferi modul în care aceste substanţe afectează activitatea sistemului nervos central, dar şi funcţiile psihice.
Poliţiştii de la Serviciul Rutier i-au invitat pe cursanţi la un dialog deschis pe tema prevenirii accidentelor de circulaţie, în general, şi, a celor produse pe fondul consumului de alcool sau stupefiante, în special. Au fost dezbătute diferite situaţii cu care viitorii şoferi se pot confrunta în trafic, acestea fiind analizate şi soluţionate împreună cu poliţiştii.
Întâlnirea a fost interesantă, viitori şoferi au adresat întrebări şi s-au implicat activ în discuţii. Pentru a consolida informaţiile prezentate a fost organizat un mini-concurs la care poliţiştii au oferit premii simbolice participanţilor (pliante cu sfaturi şi recomandări informativ-preventive şi odorizante auto), aceştia fiind extrem de încântaţi de modul în care s-a desfăşurat o altfel de lecţie la şcoala de şoferi.



Poliţiştii de la compartimentul Analiza şi Prevenirea Criminalităţii le-au reamintit cursanţilor că responsabilitatea pentru siguranţa pe drumurile publice aparţine în egală măsură fiecărui participant la trafic. A preveni presupune a acţiona înainte ca un eveniment neplăcut să se producă, iar o conduită preventivă înseamnă, înainte de toate, o dovadă de respect şi, în egală măsură, un semn de atitudine civică.
Consumul de alcool la volan provoacă tragedii şi de aceea o persoană care a băut trebuie să înţeleagă faptul că sub nicio formă nu va mai avea calitatea de şofer. Inconştienţa poate avea drept consecinţe suferinţa fizică, traume psihice, prejudicii materiale etc., motiv pentru care cursanţii au fost sfătuiţi o dată în plus să fie responsabili ori de câte ori circulă pe drumurile publice.
Campania de prevenire a accidentelor rutiere care au drept cauză consumul de alcool la volan va continua şi la alte şcoli de şoferi din municipiul Brăila.

image
Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite