Cum se dărâmă istoria de 600 de ani a oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute dintre imobilele din centrul vechi sunt pe cale să se prăbuşească din cauza nepăsării şi a hoţilor de fier vechi.Multe clădiri din Centrul Istoric au încăput pe mâna unor chiriaşi care nu sunt lipsiţi doar de venituri, ci şi de bun simţ. Altele, revendicate, dar neîngrijite, au ajuns ţintele hoţilor.

Monumente care altădată erau mândria oraşului, clădiri care au scris istoria Brăilei, precum Consulatul Italian, Biserica Greacă, Hotelul Bristol, devin ruine pe zi ce trece. Au fost furate bucată cu bucată. Alte clădiri care păstrează urme ale istoriei de peste 600 de ani a oraşului au fost date chiriaşilor şi distruse.


Este şi cazul unui chiriaş de pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza, nr. 70, Ilie Vasile, care a adormit cu reşoul în priză şi a dat foc unei case de patrimoniu.
Beat criţă, Ilie Vasile, chiriaşul, spunea că a adormit cu reşoul în priză şi nu ştie ce s-a întâmplat. Individul avea o singură grijă: să le spună pompierilor şi poliţiştilor să intervină la primar: „să-mi dea şi mie altă casă că în asta nu mai pot locui. Şi nu am bani să o repar!"


Câţi ca ei?!


Vecinele din curte îl suduiau cu năduf: „Umblă numai beat. O să ardem ca şobolanii din cauza lui".
Cum ajung aceşti indivizi să beneficieze de ajutorul statului?!
„Cel care solicită o locuinţă socială trebuie să nu fi avut locuinţă proprietate. De asemenea trebuie să prezinte documente din care să rezulte că este îndreptăţit să primească o locuinţă din fondul de stat. Odată repartizate aceste locuinţe, revine în sarcina locatarilor întreţinerea lor, efectuarea de mici reparaţii", ne-a declarat primarul Aurel Simionescu.


Citeşte amănunte în săptămânalul local "ADS Brăila". Ziarul se găseşte la chioşcurile de difuzare a presei din oraş la preţul de 0,90 de lei.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite